Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Eet Bonen Om Gewicht Te Verliezen

bonen

Veel mensen eten alleen bonen als ze gebakken zijn. Er zitten echter veel voordelen aan bonen en zijn geweldige dieetvoedsel. Ze zijn bijna een complete voeding en een goede energiebron met weinig proteïne.

Wat Bonen Voor U Doen

Bonen zijn een rijke voedingsbron. Ze zijn een goede aanvulling bij een gezond dieet. Hierdoor wordt het gemakkelijker om gewicht te verliezen, omdat u gezonder bent.

  • Bonen hebben veel oplosbare vezel en proteine waardoor ze voedsel zijn dat langer in het lichaam blijft, waardoor u langer verzadigd voelt.
  • Bonen hebben een grote hoeveelheid oplosbare vezels, waardoor ze zorgen voor een goede spijsvertering.
  • Bonen helpen ook om de suikerspiegel op niveau te houden en daardoor zorgen dat u minder behoefte heeft aan zoete tussendoortjes.
  • Bonen zijn ook gemakkelijk te kruiden, zonder veel vet eraan toe tevoegen. Dit maakt ze een smakelijke aanvulling voor uw dieet.

Het Gas Probleem

Iedereen heeft weleens gehoord wat er gebeurd als u bonen eet. Het gezegde dat aan kinderen wordt geleerd, gaat zoiets als, “Bonen, bonen muzikaal fruit, hoe meer je eet, hoe meer je fluit.” Het zorgt inderdaad voor veel gassen in het spijsverteringssysteem, als men niet gewend is om bonen te eten (of ander voedsel zoals broccoli.) Er zijn twee dingen die u kunt doen.

  • Als eerste, eet u kleine hoeveelheden bonen en doe dit voordat u actief bent. Hoe meer u beweegt nadat u bonen heeft gegeten, hoe meer het gas wordt opgebroken.
  • Als tweede moet u bonen op regelmatige basis gaan eten. Zo raakt u lichaam aan dit voedsel gewend.

Bonen Kopen

Bonen kunnen in twee varianten gekocht worden. Er bestaan de bonen in blik, die gemakkelijk in gebruik zijn. Bonen in blik hoeven niet geweekt te worden, voordat u ze eet. De andere variant zijn de gedroogde bonen. Deze zijn erg goedkooop en er is een verscheidenheid aan mogelijkheden.

Gedroogde Bonen Klaarmaken

Als u kiest om een bonengerecht te maken met de droge variant, dan moet u deze van tevoren weken. Zorg dat u eventuele steentjes, vreemd uitziende bonen of uitgedroogde bonen verwijdert. Spoel ze af onder de koude kraan om ze schoon te wassen. Daarna laat u ze in water staan. Dit moet minstens 6 uur lang gebeuren, bij voorkeur ’s nachts.

Daarna zeeft u de bonen om het water weg te laten spoelen en doet u ze in een pan met vers water. Zorg dat ze compleet onder het water staan. Laat ze sudderen totdat ze zacht zijn. Dit zal ongeveer 1 uur duren en drie tot vier uur bij hardere varianten.

Als laatste moet u de bonen kruiden, afhankelijk van het gerecht waaraan u ze toevoegd. De bonen kunnen in de soep worden gedaan, aan een rijstgerecht worden toegevoegd, in tortilla’s of gemengd met eieren. Wees creatief en voeg regelmatig bonen aan uw dieet toe. Eet ze minstens een of twee keer per week.