Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Kauwgum Voor Betere Resultaten Bij Gewichtsverlies

kauwgom

Bij de Amerikaanse TV show “The Biggest Loser” worden deelnemers aangespoord om suikervrije kauwgum te eten om zodoende gewicht te verliezen. Dit vinden de kauwgumfabrikanten natuurlijk geweldig. Zit er een kern van waarheid achter? Zou men meer kauwgum moeten gebruiken om af te vallen?

Wat Kauwgum Voor U Doet

Kauwgum bevat niet de voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft om af te vallen. Er zitten ook geen geheime bestandsdelen in kauwgum die zorgen voor een slanker lichaam. Er bestaan wel de volgende feiten over kauwgum.

  • Het kauwen van kauwgum verbrandt 11 calorieën per uur. Dat is niet veel, maar kauwgum zelf bevat minder calorieën.
  • Suikervrije kauwgum bevat slechts een paar calorieën per stuk.
  • Vaak geeft suikervrije kauwgum dat beetje extra zoetigheid, om de behoefte aan tussendoortjes te verminderen.
  • Het is daarbij moeilijker om naar tussendoortjes te grijpen als u op kauwgum kauwt. Dit zorgt dat u tussendoortjes vermijdt, die u normaal niet zou vermijden.
  • Het speeksel dat wordt geproduceerd tijdens het kauwen zorgt voor een voller gevoel. Hierdoor zult u minder eten tijdens maaltijden of tussendoortjes.
  • Onderzoeken geven aan dat kauwgum stress vermindert. Stress veroorzaakt vaak gewichtstoename.
  • Het kauwen helpt het humeur te verbeteren, wat goed is voor gewichtsverlies. Positief denken kan een krachtig middel zijn tijdens een dieet.

Wanneer Kauwgum Te Gebruiken

Neem kauwgum wanneer u voelt dat u behoefte krijgt in een tussendoortje. We eten vaak uit gewoonte, uit troost en om te eetlust te bevredigen. Het is beter om een kauwgum te pakken. Zorg dat u overal een pakje mee naartoe neemt.

Suikervrije Kauwgum Zoetstoffen

Er zijn twee dingen waar rekening mee moet worden gehouden.

  • Als eerste wordt kauwgum met aspartaam gezoet. Hoewel de kauwgums tegenwoordig steeds minder van deze zoetstof bevatten, bestaan er nog een aantal. Aspartaam kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken en moet vermeden worden.
  • Als tweede worden de meeste kauwgums met sorbitol gezoet. Deze zoetstof heeft niet het nadeel dat aspartaam heeft, maar het is een natuurlijk laxeermiddel. Als u dagelijks veel kauwgums eet, kunt u chronische diarree krijgen. Daarvoor is wel veel kauwgum nodig, ongeveer 18 stuks of meer per dag. Zorg ervoor dat u kauwgum met mate gebruikt om geen problemen te veroorzaken.

Variaties

Kauwgum bestaat tegenwoordig uit honderden verschillende smaken. Experimenteer met de verschillende soorten en smaken. U kunt zodoende uw favoriet kiezen, gebaseerd op de smaak en hoe lang deze duurt.

Resultaten

Om echte resultaten te krijgen door kauwgum, moet deze aan een gezond dieet en een bewegingsschema worden toegevoegd. Het kauwen alleen zal niet voor een specifieke hoeveelheid gewichtsverlies zorgen.

Door een kleine hoeveelheid kauwgum aan uw leven toe te voegen, kan het de eetlust onderdrukken, teveel eten beperken en zodoende meer gewicht verliezen. Dit is geen magisch recept, maar het werkt wel en kan een groot verschil in uw leven uitmaken.