Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Kan Men Meer Gewicht Verliezen Door Noten?

noten

Noten hebben jarenlang een slechte reputatie gehad. Als u probeert gewicht te verliezen en kijkt naar de hoeveelheid vet dat ze bevatten, zult u huiverig zijn. Noten bevatten echter gezonde vetten en veel onderzoeken geven aan dat dit voedsel een slechte reputatie heeft gekregen zonder goede reden.

Noten Eten Helpt Om Gewicht Te Verliezen

Het is waar dat noten veel vet hebben. Ze bevatten echter ook enkel onverzadigde vetten, of simpelweg gezegd, goede vetten. Ze helpen het lichaam op verschillende manieren met afslanken.

  • Ze geven een sneller een vol gevoel en vanwege de hoeveelheid vet en proteïne voelt u zich langer verzadigd.
  • Proteïne helpt het spierweefsel op te bouwen. Hoe meer spierweefsel het lichaam heeft, hoe meer calorieën worden verbrand, zelfs als u rust.
  • Sommige studies tonen aan dat enkel onverzadigde vetten helpen om het lichaam opgeslagen vet af te breken. Dat maakt het makkelijker om vet te verbranden.
  • Noten bevatten veel gezonde voedingsstoffen. Als het lichaam in goede balans is en de juiste voedingsstoffen krijgt heeft u minder behoefte aan tussendoortjes.
  • Er is ook onderzoek gedaan naar de eetlustremmende eigenschap die noten veroorzaken. Peptiden zoals cholecystokinine en glucagon helpen de eetlust te onderdrukken. Er is geen uitsluitend antwoord, maar genoeg om een paar noten aan uw dieet toe te voegen.

Met Mate

Het is belangrijk dat u noten met mate eet. Overdrijf niet, anders veranderen ze van hulpvaardig naar vetmakend. Ze bevatten veel calorieën en als u deze niet verbrand, zult u in gewicht aankomen.

Tips Voor Matige Inname

Neem een kleine portie van de grotere zak. Zo komt u niet in de verleiding om meer te pakken. Het is ook een goed idee om een noot per keer te eten. Noten met een schil zorgen ervoor dat u meer werk heeft om ze eruit te halen, wat enige inspanning vereist. Hierdoor eet u ze gegarandeerd één voor één.

Tips Om Noten Aan Het Dieet Toe Te Voegen

  • Noten kunnen op verschillende aangename manieren aan het dieet worden toegevoegd.
  • Noten zijn een geweldig tussendoortje, of kunnen worden aangevuld op een snackmix.
  • Noten kunnen salades en sandwiches goed aanvullen, extra knapperig maken en een heerlijke smaak geven.
  • Meng noten met een fruitsalade, zo heeft u twee vliegen in een klap.
  • Als laatste zijn noten prima te gebruiken voor rijstgerechten, roerbakgerechten, pastagerechten en vleesgerechten.

Wees creatief met noten en maak ze een belangrijk onderdeel van uw dagelijks dieet. Experimenteer, maar eet niet meer dan 85 gram noten per dag. Meer dan deze hoeveelheid zal het verschil maken tussen het profijt van noten tot een teveel aan vet en calorieën. Het matig eten van noten, zal helpen om meer gewicht te verliezen.