Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Zalm En Gewichtsverlies

zalm

Zalm staat vaak niet hoog op het lijstje om regelmatig te eten. Het is niet hetzelfde als spaghetti, pizza of donuts. Het is echter wel een uitstekend product. Het biedt veel voedingsstoffen, die soms moeilijk in ander voedsel te vinden is, en het helpt bij het verliezen van gewicht!

Waarom Helpt Zalm Bij Gewichtsverlies?

Er bestaan twee hoofdingrediënten die geschikt zijn in een dieet om af te slanken. Vitamine D en omega3 vetzuren zijn deze ingrediënten in zalm. Deze twee voedingsstoffen helpen uitstekend bij gewichtsverlies.

Vitamine D

Er is veel onderzoek gedaan naar Vitamine D. Een tekort aan Vitamine D kwam ooit veel voor en daardoor werd veel voedsel hiermee versterkt, inclusief melk en cornflakes. Dit stopte het probleem tijdelijk. Tegenwoordig komt Vitamine D gebrek steeds vaker voor bij volwassenen, omdat ze niet het voedsel eten dat dit ingrediënt bevat of ermee versterkt is.

Vitamine D is uitstekend om de spierkracht te verhogen, verbeteren van botstructuur, verminderen van diabetes, het voorkomt kanker, het helpt bij artritis en nog veel meer. Het draagt ook bij aan de afbraak van vet. Het zorgt dat het lichaam eerder vet verbrandt dan ander weefsel, waardoor het gemakkelijker is om ongewenst weefstel te verliezen (vet) en behoudt het weefsel dat u wel wilt (spieren en organen).

Omega3

Omega3 is een vetzuur. Dit zijn goede vetzuren en helpen voor een betere werking van het lichaam. Omega3 biedt het lichaam drie dingen, waardoor u meer gewicht zult verliezen.

  • Ten eerste verbranden ze lichaamsvet veel effectiever. Dit maakt het gemakkelijk om vet te verbranden dat u niet wilt als u sport.
  • Ten tweede geven ze meer energie, zodat u meer gedaan krijgt. U haalt net iets meer uit uw trainingssessie en hierdoor kunt u beter bewegen.
  • Als laatste verbeteren ze de insuline gevoeligheid. Hierdoor werkt uw lichaam beter, bouwt het meer spierweefsel op en wordt er meer vet verbrand. Meer spieren zorgen voor meer calorieënverbranding.

Daarbij maken ze het lichaam gezonder door pijn te verminderen, de hartfuncties verbeteren, de bloeddruk verlagen en de behandeling van diabetes te ondersteunen. Dit is zeer nuttig voor mensen die veel gewicht moeten verliezen, en niet gezond zijn vanwege gezondheidsproblemen die steeds verergeren.

Wilde of Geteelde Zalm?

Er bestaan veel tegenstellingen in het verschil tussen wilde en geteelde zalm. U moet een paar dingen weten. Beide zijn goed voor u, maar geteelde zalm kan meer gifstoffen bevatten. Wilde zalm is ook minder vet dan de geteelde zalm. Ook al zijn omega3 vetzuren goed voor u, een vettere vis is niet nodig om het gewenste resultaat te krijgen.

Zalm is zeer geschikt als u gewicht wilt verliezen en iedereen zou minstens 340 gram zalm per week moeten eten. Meer zalm, in blik of vers, zal een verschil in uw afslankdoelen maken. U zult niet alleen gezonder zijn, u zult zich ook beter voelen en meer gewicht verliezen!