Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Havermout Helpt Om Gewicht Te Verliezen

havermout

Steeds meer mensen eten havermout, omdat het gezond is voor het lichaam en in het bijzonder uw hart. Daarbij biedt havermout ook veel andere gezondheidsvoordelen en helpen om gewicht te verliezen.

Wat Havermout Voor U Doet

Havermout is een geweldige oplosbare vezel. Dit betekend dat havermout langzaam door het lichaam wordt verteerd en geeft een langer verzadigd gevoel. Hierdoor is het gemakkelijker om niet teveel te eten en het zorgt ervoor dat u geen honger krijgt tussen het ontbijt en de lunch. Zodoende krijgt u ook niet teveel calorieën binnen.

Havermout helpt om de suikerspiegel in balans te houden. Het wordt langzaam verteerd door het lichaam. Dit betekend dat de suikers in kleine beetjes in de bloedbaan worden opgenomen, over een langere periode. Hierdoor wordt de trek naar zoetigheid behoorlijk verminderd.

Welke Soort Havermout Werkt?

Er zijn verschillende haversoorten beschikbaar. U kunt kiezen voor instant havermout, lang- of snelkokende havermout, etc. Elke soort draagt bij aan gewichtsverlies, maar de havermoutsoorten met de minste voorbewerking helpen het beste. Dit komt omdat het lichaam er langer over doet om de havermout te verteren.

Havermout Aan Uw Levensstijl Toevoegen

Er zijn verschillende manieren om havermout aan uw dieet toe te voegen.

  • U kunt natuurlijk havermout als ontbijt nemen. Geef havermout een heerlijke smaak door fruit, noten, magere melk, honing, kaneel of andere ingrediënten eraan toe te voegen. Zorg dat u zo weinig mogelijk suiker of zoetmiddelen gebruikt.
  • Koop of maak brood van havermout. Deze kunt u gebruiken als sandwiches, toast of andere gerechten.
  • Havermout kan in plaats van broodkruimels worden gebruikt in ovengerechten, gehaktbrood en gehaktballen. U kunt ze ook aan soep- of stoofgerechten toevoegen.
  • Geniet van pannenkoeken, cakejes of als muesli (kies een variant met weinig vet of maak het zelf) gemaakt van havermout.
  • Maak havermeel door onbewerkte haver in een koffiemaler of blender te doen totdat het een poeder is.

Maak Uw Eigen Muesli

Muesli is een heerlijke traktatie, maar de versies die in de winkels verkrijgbaar zijn, zitten vaak vol vetten. Dit komt omdat ze met olie worden voorbereid. Zelfgemaakte muesli smaakt beter en is gemakkelijk voor te bereiden. Rooster onbewerkte havermout in de oven, door deze op 300 graden in te stellen en de haver bruin te laten worden. Voeg er dan fruit, noten, kaneel en honing aan toe, voor een heerlijke maaltijd met weinig vet.

Wees Creatief

Om regelmatig van haver te genieten, kunt u zorgen voor creatieve manieren van voorbereiden. Probeer deze elke ochtend te eten. Zorg dat u verschillende varianten inslaat om mee te koken. Zodoende kunt u uitgebreide gerechten maken als u tijd heeft, of een snellere hap maken als u weinig tijd heeft. U kunt ook verschillende smaakmakers toevoegen.

Havermout bestaan in vele varianten en helpen om gewicht te verliezen. Ze zijn erg gezond en maken een enorm verschil in een gezond dieet.