Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Verlies Meer Gewicht Dankzij Fruit-Smoothies

smoothies

Gezondheidsdrankjes beweren dat zij alle ingrediënten bevatten, zodat u niets anders hoeft te eten. Drink minder calorieën en eet minder wordt vaak beweerd. Echter, uw zelfgemaakte smoothie zorgt dat u minder eet en meer gewicht verliest.

Wat Smoothies Voor U Doen

Door uw eigen fruitsmoothies te maken, kunt u zelf uitkiezen welke ingrediënten u gebruikt zodat ze aansluiten op uw gezondheidsbehoeften en uw smaak.

  • Kies voor smoothies als aanvulling op uw ontbijt of als vervanging ervan. Hierdoor wordt het verlangen naar een tussendoortje verminderd, terwijl u minder calorieën binnenkrijgt.
  • Door een evenwichtig ontbijt zal uw suikerspiegel voor minstens vijf of zes uur constant blijven, waardoor u het goed kunt volhouden tot aan de lunch.
  • U kunt ervoor kiezen om ingrediënten aan uw ontbijtsmoothie toe te voegen die goed zijn voor gewichtsverlies, zoals bessen, magere yoghurt, sojaproteïne en kaneel. Er bestaan natuurlijk meer producten, maar dit is een goed begin.

Wat is een Smoothie?

Er bestaan wel miljoen verschillende soorten smoothies. Met dit in gedachten, kunt u zelf invullen welke soort smoothie u wilt. Experimenteer om erachter te komen wat het beste bij u past.

Ingrediënten Van Een Smoothie

Fruit is het belangrijkste ingrediënt van een smoothie. U kunt verse of bevroren varianten toevoegen. Ingevroren fruit zorgt dat u geen extra ijsblokjes nodig heeft om de smoothie te koelen. Door bevroren fruit of zelf fruit in te vriezen bij een aanbieding, bespaart u geld. Voeg veel bosbessen toe om uw afslankdoelen te ondersteunen.

Yoghurt is ook een belangrijk onderdeel van een smoothie. Hierdoor wordt deze dikker en romiger. U kunt voor yoghurt met een smaakje kiezen. Als uw sap gebruikt of een proteïnepoeder met een smaakje, dan kunt u beter voor magere yoghurt kiezen. Deze yoghurt is iets zuurder, maar wordt bijna niet opgemerkt door de andere ingrediënten.

Vruchtensap wordt vaak gebruikt om het mengsel een goede vloeibare textuur te geven. U kunt elk soort sap gebruiken, maar sommigen lenen zich beter voor smoothies. Hoe minder zoet, hoe beter geschikt voor uw smoothie. Kies voor sinaasappelsap of veenbessensap. Het gebruiken van druivensap of bosbessensappen maken het geheel vaak te zoet.

Proteïnepoeder kan worden toegevoegd om een langer verzadigd gevoel te hebben en om de opbouw van spierweefsel te ondersteunen. U kunt voor weipoeder of sojapoeder kiezen. Beide bestaan uit gewone varianten, maar het is vaak gemakkelijker om vanille, fruit of chocolade smaken te vinden. Vanille werkt het beste voor een smoothie.

Alle gekozen ingrediënten worden gemengd met een blender of staafmixer. Experimenteer met de ingrediënten of probeer andere variaties te vinden op het internet. Kijk verder dan de lijst van de meest voorkomende ingrediënten, omdat er ook andere opties zijn.

Uw ontbijtsmoothie kan een onderdeel zijn van uw ontbijt of deze zelfs geheel vervangen. Het zorgt dat u voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt en u het volhoudt tot aan de lunch.