Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Aardappelen Helpen Bij Het Behalen Van Afslankdoelen

aardappelen

Aardappelen hebben vaak een slechte reputatie als het gaat om afvallen. Het probleem komt doordat mensen denken dat koolhydraten niet goed zijn. De aardappel is echter een geweldig product voor gewichtsverlies.

Wat Aardappelen Voor U Doen

Aardappelen zijn geweldig voedsel en zitten vol voedingsstoffen. Ze helpen bij het verliezen van gewicht en u hebt vele mogelijkheden!

  • Aardappelen bevatten veel vezels en zorgen voor een langer verzadigd gevoel. Hierdoor voorkomt u overeten.
  • Aardappelen helpen ook de suikerspiegel in balans te brengen. Vreetbuien of het eten van tussendoortjes worden hierdoor voorkomen. Ze zitten vol vitamines, inclusief Vitamine B. U voelt zich hierdoor gelukkiger en heeft u een positievere kijk op uw dieet.

 

Verschillende Aardappelsoorten

Er zijn een paar verschillende aardappelsoorten. De rode of witte aardappelen zijn geschikt voor het koken. Deze hebben een zachtere schil en zijn kleiner. Grotere aardappelen met een dikke bruine schil zijn geschikt om mee te bakken. Aardappelen die geschikt zijn voor alle doeleinden, zijn groot maar hebben een lichte schil. Nieuwe aardappelen of krieltjes bestaan in elke variant, maar zijn nog niet volwassen.

 

Slechte Manieren Om Aardappelen Klaar te Maken

Het grootste probleem met aardappelen is de manier van voorbereiden. Als u de volle lading aan uw aardappel heeft gegeven, is de kans groot dat de gebakken aardappel in een gezondheidsnachtmerrie is omgetoverd. Compleet met boter, zure room, kaas (of erger: kaassaus) of zelfs spek. Vaak wordt puree gemengd met boter, margarine, melk of room. Sommigen doen er zelfs kaas of zure room bij!

Uw Aardappel Gezond Voorbereiden

Het is eenvoudig om een gezondere variant te maken. Probeer deze ingrediënten aan uw aardappel toe te voegen.

  • U kunt de gebakken aardappel romiger maken door er magere yoghurt aan toe te voegen. Dit heeft een licht zure smaak en geeft een romige smaak aan de aardappel, zonder vet. Geef het gerecht meer smaak door er kruiden, specerijen, peper en andere groenten, zoals broccoli en erwten eraan toe te voegen.
  • Maak uw puree romig door er gewone magere yoghurt aan toe te voegen en kruid deze met uw favoriete specerijen. Laat de schil zitten voor extra smaak. De meeste voedingsstoffen in de schil of vlakbij de schil en door deze eraf te halen, verliest u deze voedingsstoffen. U kunt ook een beetje olijfolie toevoegen voor een andere smaak en textuur.
  • Kook de aardappelen en besprenkel deze met olijfolie. Strooi uw favoriete kruiden of specerijen eroverheen.

In dit geval kunnen kruiden en specerijen uw aardappelen een heerlijke smaak geven. Gewone magere yoghurt zorgt voor een romige smaak en olie kan de boter vervangen.
Aardappelen zijn geweldig als u gewicht wilt verliezen. Ze kunnen regelmatig aan uw dieet worden toegevoegd, maar wees voorzichtig met wat u op de aardappelen doet. Vaak worden ongezonde en dikmakende ingrediënten erbij geserveerd, waardoor u aankomt. Vermijdt dit en u zult meer gewicht verliezen.