Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Kies Popcorn Als Tussendoortje En Verlies Gewicht

popcorn

Behoefte aan tussendoortjes zorgen er vaak voor dat we onze afslankdoelen niet bereiken. We hebben zin in iets lekkers en daarmee vliegt ons dieet het raam uit. Echter, door luchtgepofte popcorn te eten, kan dit de behoefte naar tussendoortjes onderdrukken, zonder dat uw dieet in gevaar komt.

Wat Popcorn Voor U Doet

Popcorn kan helpen om uw afslankdoelen te bereiken. Het is geen alternatief dat dagelijks gegeten moet worden, maar het kan af en toe gebruikt worden en uw opties gezond te houden.
Popcorn zit boordevol vezels. Dit betekent dat het eten van popcorn zorgt voor een vol gevoel en voorkomt dat u trek krijg in ander eten.
Luchtgepofte popcorn bevat erg weinig calorieën en geen vet.
Popcorn heeft een bevredigende krokante smaak en helpt de behoefte naar een tussendoortje te verminderen. Als u bijvoorbeeld zin in chips heeft, kunt u dit beter vervangen door popcorn.

Toevoegingen

Zoals bij veel dingen zijn de aanvullende producten de boosdoeners. Zonder enige toevoegingen bevat een kopje popcorn slechts 23 calorieën per portie. Als u boter toevoegt, komt u al snel aan een veel hoger aantal calorieën.

Zout is een toevoeging aan popcorn, dat ongezond is en slecht om gewicht te kunnen verliezen. Door veel zoutinname houdt het lichaam water vast, dat moeilijk weg te krijgen is. Daarbij is het slecht voor het hart.

Wat Te Doen?

Er bestaan enkele middelen om evengoed smaak aan popcorn toe te voegen. Kies voor een spray dat een klein beetje zout, smaak en vocht toevoegt. Deze sprays bevatten vaak geen tot weinig calorieën en geven smaak aan popcorn, zonder veel vet of zout toe te voegen. U kunt ook een zoete smaak krijgen door een klein beetje suiker toe te voegen.

Aanvullende Tips

Popcorn kan een geweldig tussendoortje zijn en een goede aanvulling op uw dieet. Er zijn echter een aantal belangrijke dingen die u moet weten.

  • Popcorn is beter voedsel in vergelijking met andere snacks, maar het zit niet vol met voedingsstoffen en moet daarom beperkt worden.
  • Pof wat popcorn en bewaar deze voor later. Neem een kopje per keer. Het is misschien niet veel, maar het zorgt dat u net genoeg heeft. Als er meer voor uw neus staat, zult u misschien blijven dooreten. U kunt altijd een tweede portie pakken!
  • Vermijd om popcorn buitenshuis te kopen. Het is niet gezond en zit vol olie, boter, zout en andere toevoegingen. Meestal bevat deze gekochte popcorn boter of olie met een botersmaak. Dit zal zeker goed smaken, maar het heeft ook veel calorieën, vet en zout.
  • Als u graag popcorn in de bioscoop heeft, zorg dan dat u films in huis haalt en geniet van uw luchtgepofte popcorn tijdens het kijken.

 

Popcorn kan geweldig zijn om zo nu en dan aan uw dieet toe te voegen. Het is een uitstekend tussendoortje en is een beter alternatief voor uw dieet.