Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

9 gezond eten tips

Je kent vast de uitspraak ‘je bent wat je eet’ wel. En dat klopt ook. Je ziet er zo goed uit als wat je eet. Als je gezond eet zul je fit blijven en afslanken. Er zijn veel tips die men kan volgen om gezond te eten en op die manier gezond te blijven. Jouw dieet bepaalt hoe fit je bent en hoe goed je eruit ziet. Hieronder geven we een aantal tips die je op de goede weg zullen helpen. De eerste tip die we je geven is nooit ofte nimmer een maaltijd over te slaan. Er zijn nog altijd mensen die denken dat het overslaan van maaltijden hen slank zal maken. Het tegendeel is echter waar. Als je maaltijden overslaat raakt je stofwisseling van slag, waardoor het minder efficiënt de calorieën kan verbranden, waardoor je aankomt.
Een ontregelde stofwisseling heeft ook als gevolg dat niet alle bouwstoffen hun eindbestemming bereiken, waardoor je gezondheid er uiteindelijk ook onder zal komen te lijden. Als je dus af wilt vallen zul je moeten beginnen met het niet overslaan van maaltijden. Daarnaast wordt het aangeraden meerdere kleine maaltijden per dag te eten, in plaats van 3 grote maaltijden per dag te eten.

Je in het zweet werken
Als je door kleine maaltijden te eten je stofwisseling lekker op gang hebt, is het tijd iets aan lichaamsbeweging te gaan doen. Doe oefeningen waardoor je het overtollige vet in je lichaam verbrandt. Door oefeningen te doen val je niet alleen af, maar maak je je lichaam ook strakker waardoor je er nog beter uitziet. Er zijn veel dingen die je kan doen om calorieën te verbranden. Ga bijvoorbeeld joggen of ga wandelen. Wat je ook doet, zorg dat je je in ieder geval een beetje in het zweet werkt. Als je het volhoudt zul je zien dat je zonder al te veel moeite afslankt.

Vezelrijk voedsel
Selecteer producten die veel vezels bevatten. Hierdoor zal je spijsvertering nog soepeler gaan waardoor je afvalt. Vezelrijk voedsel bevat bijvoorbeeld granen. Diverse fruitsoorten en groentes bevatten ook veel vezels. Vermijd bepaalde producten echter, zoals producten die cafeïne bevatten zoals koffie en frisdranken. Cafeïne vertraagt namelijk het vetverbranding proces in je lichaam, waardoor je jezelf tegenwerkt.

Gloeiend hete stofwisseling
Hete en kruidige maaltijden zijn erg goed voor de stofwisseling. Probeer zoveel mogelijk pepers en mosterd aan je dieet toe te voegen. Naast de afslankende werking voegen ze natuurlijke een lekkere smaak aan je maaltijd toe. Selecteer dus de specerijen die je lekker vindt en voeg ze aan je maaltijden toe. Daarnaast is het erg gezond bepaalde producten rauw te eten, zoals bepaalde groentes.

Fruit en groentes
Er zijn veel soorten levensmiddelen die eigenlijk beter rauw gegeten zouden moeten worden. Natuurlijk hebben we het hier over fruit en bepaalde groente soorten. Als je bijvoorbeeld kool kookt, kook het dan niet te lang want het verliest daardoor alle waardevolle ingrediënten. Je lichaam haalt veel voedingsstoffen uit rauwe groentes dus probeer het is en je zult het verschil al vlot merken aan je lichaam. Was de groentes wel altijd goed voordat je ze rauw eet.

Water is leven
Net als met eten maakt het uit wat je drinkt. Je lichaam bestaat voor het grootste deel uit water en zodoende heeft je lichaam dus veel water nodig om goed te kunnen functioneren. Je zou ongeveer acht glazen water per dag moeten drinken. Nu lukt dit veel mensen niet, maar dat komt waarschijnlijk omdat ze proberen grote hoeveelheden achter elkaar te drinken. Probeer kleine hoeveelheden water de hele dag door te drinken en je zult zien dat je je zelfs aan het einde van de dag nog zo fit als een hoentje voelt. Als je teveel water achter elkaar drinkt zul je je onaangenaam vol voelen en soms zelfs misselijk voelen.

Geniet van je maaltijden
De laatste tip is om de tijd te nemen voor je maaltijd. Ga er voor zitten en eet langzaam. Eet niet gehaast want dit is niet gezond voor de spijsvertering. Eet evenmin staand want dit ontspant het lichaam niet. Je zou minstens 20 minuten over je maaltijd moeten doen, want het duur 20 minuten voordat je hersenen in de gaten hebben dat je vol zit en dit signaal aan je afgeven. Langzaam eten voorkomt dat je teveel eet, waardoor je aankomt. Fatsoenlijk gekauwd eten is beter voor de spijsvertering. Het kan effectiever werken met goed gekauwd eten en zo zullen alle bouwstoffen je lichaam vlot ingaan. Probeer niet zo vaak rood vlees te eten, maar kies eerder vis en kip.

Met deze praktische tips ben je een heel eind op de goede weg naar een gezonde levensstijl. Een gezond en slank leven is een levensstijl die je je eigen moet maken. Als je er eenmaal aan gewend bent is het slechts een kwestie van bijhouden en je zult zien dat je de rest van je leven slank en gezond bent.