Afslank Artikelen

Het belang van water als je wilt afvallen

Water is in principe leven. Het staat zonder meer vast dat water van essentieel belang is voor de mens en vele andere levende organismen op deze planeet. Studies hebben aangetoond dat het lichaam automatisch water vast begint te houden als het niet genoeg binnenkrijgt. En het staat vast dat het lichaam veel water nodig heeft. Vergeet niet dat het lichaam van een man voor 60% uit water bestaat, en dat van een vrouw voor 55% uit water bestaat.
Het drinken van water is dus essentieel voor de gezondheid. Wat veel mensen echter niet weten is dat onderzoek heeft aangetoond dat de drang naar water in het lichaam vaak vertaald wordt door het lichaam als honger, terwijl dit nu eigenlijk niet het geval is. Dus in plaats van water te drinken gaan we eten. Als je dus genoeg water drinkt zul je het continu verlangen naar eten ook niet meer ervaren. Het gevolg hiervan is dat je minder zult eten, waardoor je dus uiteindelijke afvalt. Water vermindert in ieder geval ons hongergevoel. Dus door een glas water voor de maaltijd te drinken ga je ook minder eten. Het is een gegeven feit dat door te weinig water te drinken het lichaam meer vet opslaat.

Water consumptie
Er zijn vandaag de dag op de markt veel producten verkrijgbaar die veel energie bevatten, maar weinig vocht bieden. Daarom adviseren voedingsspecialisten en andere gezondheidsspecialisten om minstens acht glazen water verspreidt over de dag te drinken. Vaak worden dieters aangeraden om redelijke hoeveelheden water te drinken. De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid water voor mensen is kwart liter water per twee pond lichaamsgewicht te drinken. Als je lichamelijk actief bent is het zeer zeker belangrijk het vochtpeil op het juiste niveau te houden.

Water en de stofwisseling in het lichaam
Als je veel fruit per dag eet en daarnaast veel drinkt zul je zien dat je je continu vol voelt zitten. Fruit bevat vitaminen, calorieën, phyto nutriënten en mineralen wat het lichaam sowieso al een vol gevoel geeft. Water versnelt de stofwisseling in je lichaam waardoor calorieën en vetten sneller verbrandt worden.

Het vasthouden van water in het lichaam
Water is erg belangrijk in het afslankproces omdat het lichaam dankzij voldoende water niet de noodzaak ziet om water vast te houden. Onderzoek heeft aangetoond dat het overgrote deel van ons lichaam uit water bestaat. Dit betekend dus dat als er meer en meer water vastgehouden wordt in het lichaam, we steeds zwaarder worden. Dit kan voorkomen worden door voldoende water te drinken. Let wel dat dit echter alleen voorkomen kan worden als met gewoon water drinkt, en geen soda’s of andere frisdranken die veel suiker bevatten. Hierdoor kom je alleen maar aan omdat suiker in het lichaam omgezet wordt als vet, en daarna als zodanig wordt opgeslagen.

Water en de schoonmaakfunctie die het heeft in het lichaam
Door veel water te drinken moet men veel naar het toilet. Hoewel dit ergerlijk kan zijn heeft het een gezonde functie. Op deze manier worden alle afvalstoffen in het lichaam eruit gespoeld. Door veel water te drinken worden alle afvalstoffen die normaliter in het lichaam opgeslagen zouden blijven zitten eruit gespoeld. Hierdoor voel je je niet alleen beter, maar je zult er ook stralender uitzien en niet te vergeten: slanker!

Water en de hoeveelheid calorieën in het lichaam
De wereldberoemde voedingsspecialist Thomas Wadden heeft aangetoond met onderzoek dat water in de juiste hoeveelheden ingenomen calorieën kan vervangen in het lichaam. Hij is van mening dat wanneer een mens genoeg water drinkt dit het lichaam zal helpen calorieën af te breken en af te voeren. Hierdoor zal een persoon afvallen. Hij is van mening dat een persoon minstens 10 glazen water per dag moet drinken.

Water en de vetvoorraad van het lichaam
Water maakt het moeilijker voor het lichaam vet op te slaan. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat de nieren moeite hebben met functioneren als het lichaam niet genoeg water binnenkrijgt. De lever neemt de taak van de nieren over maar werkt lang zo effectief niet. Hierdoor krijgen vetten ruim de tijd om zich in het lichaam te nestelen, wat anders niet was gebeurt als de nieren goed zouden functioneren.