Afslank Artikelen

afslanken na de bevalling

Hoe val je af na de bevalling?

Zwangerschap is een wonder. Het is misschien wel het mooiste wat een vrouw kan overkomen. Het dragen van leven is een gift van God. Een vrouiw die zwanger is lijkt wel te stralen van innerlijke en uiterlijke schoonheid. Wanneer ze dan uiteindelijk na de bevalling met de baby thuiskomt lijkt het geluk volmaakt. Totdat ze toevallig langs een spiegel loopt … plotseling ervaart ze zichzelf niet meer als zwanger, maar als dik. Ze vraagt zich af hoe ze al dat overgewicht er ooit weer afkrijgt.

In de eerste tijd is de jonge moeder er misschien niet zo erg mee bezig. Er is zoveel te regelen en alles is nieuw. Er moet een naam verzonnen worden, kleren gekocht, de babykamer moet worden ingericht – de moeder heeft begrijpelijkerwijs alleen aandacht voor haar baby. Ze maakt zich nog weinig zorgen over haar overgewicht al vindt ze het nog steeds vervelend om langs een spiegel te lopen.

Na een tijdje krijgt het nieuwe leven als moeder wat meer structuur. Dat is meestal de tijd dat jonge moeders zich zorgen gaan maken. Het blijkt dat ze niet vanzelf weer haar oude figuur terug krijgen. Veel vrouwen beginnen dan ook al snel na de bevalling met het doen van afslankoefeningen. Enige voorzichtigheid is daarbij wel geboden.

Het gewicht na de bevalling

Een vrouw verliest met de bevalling zo’n 6 kilo aan gewicht. Allereerst natuurlijk omdat het kind nu geboren is, maar ook omdat er bloed en andere vloeistoffen worden verloren. In de eerste weken na de bevalling valt de moeder normaal gesproken nog zo’n 5 kilo extra af. Dat wordt veroorzaakt door het krimpen van spieren, vochtverlies en verbranding van vet. Allemaal normale lichamelijke reacties die optreden na de zwangerschap.
Nadat een vrouw deze 10-11 kilo is kwijtgeraakt zal ze, als ze nog meer wil afvallen, zelf aan de slag moeten. Wees echter voorzichtig en ga niet overhaast aan de slag. Hieronder vind je enkele tips die je helpen met het verantwoord op gewicht komen.

Geweldige afslanktips!

1.Moeders die net van een kind zijn bevallen moeten altijd met hun huisarts gaan praten als ze van plan zijn om afslankoefeningen te gaan doen of op dieet te gaan.
2.Begin niet gelijk na de bevalling met oefeningen. Geef je lichaam zeker 2-3 maanden rust. Het lichaam heeft na een ingrijpende gebeurtenis als een bevalling tijd nodig zich te herstellen. Je huisarts is de aangewezen persoon om je groen licht te geven voor het beginnen van je fitness programma.
3.Zodra je het groene licht hebt gekregen kun je zoveel cardio doen als je wilt. Cardio is de beste en veiligste manier voor moeders om af te vallen. Met dit type oefeningen, b.v. zwemmen, wandelen, fietsen of joggen zijn, verbrand je de meeste calorieën.

Dit zijn slechts een paar van de dingen die je kunt doen om na de zwangerschap snel weer je oude, sexy, figuur terug te krijgen.