Afslank Artikelen

Oefeningen Voor Een Mooie Platte Buik

Er zijn vandaag de dag veel mensen die –soms letterlijk- gebukt gaan onder overgewicht. Deze mensen willen over het algemeen graag van die extra kilo’s af en zijn soms bereid hier alles voor te doen of te laten. En vaak gaan hier aanzienlijke geldbedragen mee gemoeid. In de moderne tijd wil iedereen graag slank zijn omdat men zo denkt op zijn voordeligst uit te komen.

Er zijn meerdere manieren om af te vallen waarvan diëten en lichaamsbeweging de bekendste en wellicht meest doeltreffende manieren zijn. Hieronder volgen een aantal voorbeelden van oefeningen waarmee u die overtollige kilo’s de baas zult worden.

Vacuum’ buik oefeningen
Er zijn vele soorten buikoefeningen waarmee u overtollige kilo’s er kunt aftrainen, maar door de zogenaamde vacuüm oefeningen 10 minuten per dag te doen verliest u gegarandeerd die extra kilo’s. Vooral voor mensen die moeite hebben met de reguliere ‘crunches’ of ‘sit ups’ is deze oefening een goed alternatief. In tegenstelling tot de ‘crunches’ en ‘sit ups’ die concentrisch werken, is de vacuüm techniek isometrisch georiënteerd.

De oefening gaat als volgt: Zuig uw buik in en houd dit 5 seconden vast. Ontspan na 5 seconden uw buikspieren weer en wacht een aantal seconden voordat u dit proces weer herhaalt. Probeer deze oefening verdeeld over de dag te doen en doe het minstens 10 minuten per dag. Binnen 25 tot 30 dagen zult u zien dat uw buik een aantal centimeters geslonken is.

Houd echter het volgende in de gaten:
Het kan zijn dat uw onderrug vermoeid gaat worden na enkele malen deze oefening te hebben gedaan. Dit kunt u enigszins voorkomen door uw kin naar beneden op uw borst te drukken. Let eveneens op uw houding. Zorg dat u goed rechtop staat en uw rug en nek enigszins uitrekt.

‘Hardlopen, snelwandelen en de trap op- en afgaan
Voor mensen die niet sportief of zelfs een beetje lui zijn, zijn er nog andere manieren waarop u gewicht kunt verliezen zonder daarbij uzelf ontzettend in te hoeven spannen. Met gewoon wandelen, snel wandelen of zelfs een beetje joggen, kunt u makkelijk gewicht verliezen. Maar als u vlotter resultaat wilt probeer dan eens om de andere dag de trap op en af te rennen gedurende 7 tot 15 minuten.

Springen
Door zo’n 10 tot 15 minuten per dag simpelweg te springen kunt u met gemak een aantal kilo’s verliezen zonder uzelf daarbij ontzettend te hoeven inspannen.

Het mooiste van deze oefeningen is, naast het feit dat u er door afslankt, dat het u geen kapitalen kost maar slechts een aantal minuten van uw tijd per dag.