De Populairste Diëten

Motiveer jezelf door je te omringen met positieve mensen

Als je naar een doel toewerkt zul je dit bereiken dankzij je drive en je motivatie. De meeste mensen hebben hier echter moeite mee en vinden het moeilijk gemotiveerd te blijven waardoor ze snel afhaken. Dit fenomeen zie je vooral bij diëten, waar mensen beginnen aan een dieet om al weer snel af te haken omdat ze het niet kunnen volhouden.

Waarom het zo moeilijk kan zijn:
Het overgrote deel van mensen die te dik zijn hebben problemen met afvallen omdat het ze ontbreekt aan consequentheid. Als je een doel wilt bereiken moet je consequent zijn in het gedrag dat je dat doel zal doen bereiken.
Consequentheid wordt gevoed door motivatie. Motivatie helpt ons verleidingen, verlangen, luiheid of wat dan ook in de weg staat van het doel te overwinnen.
Je kunt het perfecte dieet hebben en het perfecte trainingsprogramma opgezet hebben, maar als het je aan motivatie ontbreekt zal je dit maar een paar dagen volhouden. De meeste mensen denken dat ze motivatie hebben omdat ze willen afvallen. Maar met dit alleen kom je er niet mee. Je hebt motivatie nodig om consequent te zijn en door te zetten met wat je aan het doen bent.
Hoe kun je gemotiveerd blijven met het afvallen?
Je kunt jezelf gemotiveerd houden door om te gaan met mensen die een positieve houding hebben en die je inspireren. Positiviteit is besmettelijk en als je met positieve mensen omgaat zal het niet lang duren eer jij ook positief ingesteld zal zijn.

Wat zijn de gevolgen van omgaan met negatieve mensen?

  • Als je omgaat met de ‘verkeerde mensen’ dan zul je voor veel verleidingen komen te staan en vroeger of later je dieet niet meer kunnen volhouden. Stel je maar voor, een vriend of vriendin die niet op dieet is en die het niet zo nauw neemt met eten komt TV bij je kijken en staat erop dat jullie een pizza bestellen. Hoe lang kun je dat weerstaan?
  • Als je in een dip zit, en je hebt een steuntje in de rug nodig moet je niet iemand bellen die negatief ingesteld is. Jij vertelt dat je het zo moeilijk vindt, en hij of zij zal je antwoorden dat je er inderdaad gewoon mee moet stoppen.

Omring je dus met positieve mensen die willen dat je slaagt in wat je doet, die je steun bieden en je aanmoedigen om door te gaan omdat je het kunt. Hierdoor zul je gemotiveerd blijven om door te gaan met wat je aan het doen bent en zul je je doel bereiken.