De Populairste Diëten

Motiveer jezelf af te vallen door groene thee te drinken

Thee drinken is al meer dan 5000 jaar oud, en toch ontdekken we pas de laatste jaren dat het thee vele goede kwaliteiten heeft. Thee wordt gezet door de theeblaadjes in kokend water te dompelen. Er zijn veel diverse soorten thee, zoals groene thee, zwarte thee, ijsthee en witte thee. Iedere soort heeft weer een andere smaak, kleur en bewerking.
De hierboven genoemde thee soorten komen van dezelfde plant, de Camilla Sinensis. Groene thee steekt echter met kop en schouders boven de andere soorten thee uit. Het bevat vele goede en gezonde kwaliteiten: het vermindert het risico op kanker, hartaandoeningen, het ontspant je, het stimuleert de hersenen, het bevat anti oxidanten en het geeft je stofwisseling een flinke oppepper.

De samenstelling van groene thee:
Groene thee zit boordevol polyphenols, een stofje dat ons gezond houdt, veroudering tegen gaat en eveneens een anti oxidant is. Het bevat ook bepaalde pigmenten die het lichaam ondersteunen als het een ontsteking heeft. Het bevat teanine waardoor je je ontspant.

    • Groene thee voor de geest:

Vooral aan het begin van het dieet wil het nog wel eens moeilijk zijn door te zetten. En omdat dit moeilijk is kun je gestrest raken en een down gevoel krijgen. Groene thee heeft een ontspannend effect en geeft je tegelijkertijd nieuwe energie. Als je je dus lekkerder in je vel voelt zitten heb je ook meer motivatie.

    • Groene thee voor het lichaam:

Groene thee zorgt ervoor dat je stofwisseling sneller gaat werken, waardoor je meer calorieën verbrandt.
In Azië wordt groene thee al eeuwenlang gebruikt als drank en medicijn. Vaak wordt de thee gedronken met een schijfje citroen, waarvan beweerd wordt dat dit de helpt met de vertering van voedsel.
Dus de volgende keer dat je zin hebt om te stoppen met je dieet hoef je alleen maar een kopje thee te drinken om de ergste drang te overkomen.