Afslank Artikelen

Hoe maak je afvallen makkelijker? De 5 beste tips

Horde Lopen

Zelfs voor de mensen met de beste voornemens is afvallen niet eenvoudig. Als jij moeite hebt met gewicht verliezen, ben je zeker niet de enige. Je bewust zijn van de problemen die je tegen kunt komen is al een goede stap op weg naar jouw streefgewicht. Hieronder vind je een lijstje met de meest voorkomende hindernissen bij het afvallen en tips om ermee om te gaan!

1. Ga niet met trek de deur uit

Waar eten buiten de deur (halen of bestellen) vroeger nog iets heel bijzonders was, vind je vandaag de dag op iedere straathoek bijna wel een eetgelegenheid. Een lekker hapje vinden is heel makkelijk. Vaak zijn dit niet de meest gezonde opties. Voorkom dat je in de verleiding komt door voor je van huis gaat een voedzame maaltijd of verantwoorde snack te eten.

2. Let op de grootte van je porties

Veel mensen eten zonder dat ze het doorhebben veel grotere porties dan ze eigenlijk nodig hebben. Zelfs als de maaltijd uit gezonde bestanddelen bestaat, hebben ze hierdoor toch moeite om gewicht te verliezen. Een gemakkelijke tip om je porties te verkleinen, is eten van kleinere borden of schaaltjes. Zo verminder je al snel de hoeveelheid die je eet, zonder het echt te merken.

Meer Bewegen

3. Zorg voor voldoende beweging

Moderne technologieën hebben ervoor gezorgd dat we tegenwoordig veel minder lichaamsbeweging krijgen dan vroeger. Tenzij je lichamelijk zware arbeid verricht, breng je waarschijnlijk het grootste deel van de dag zittend door. Dit maakt het afvallen moeilijker, omdat je zo minder calorieën verbrandt. Zorg dus voor extra lichaamsbeweging. Als je geen tijd hebt om echt te gaan sporten, neem dan in ieder geval vaker de trap of de fiets.

4. Laat je niet leiden door je emoties

Bij veel mensen heeft overgewicht deels een emotionele oorzaak. Velen van ons snoepen of snacken teveel om onszelf af te leiden van onprettige gevoelens of stress. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om te herkennen wanneer je niet goed in je vel zit. Zorg ervoor dat er dan gezonde alternatieven voorhanden zijn, zoals fruit en noten.

5. Trek je eigen plan

Herken je deze situatie? Je hebt net nieuwe goede voornemens om af te vallen en zit vol motivatie om jezelf eraan te houden. Je vriend(in), moeder, partner of collega vindt je echter goed zoals je bent en houdt je al dan niet bewust van je doel af. Dit kan door te spotten met je dieet, of door je bijvoorbeeld in de verleiding te brengen met lekkere hapjes. Hou je sterk en geef duidelijk aan dat afvallen belangrijk voor je is en je hier graag in gesteund wilt worden.

Afvallen: niet makkelijk, wel mogelijk!

Veel mensen die hebben geprobeerd gewicht te verliezen, weten dat dit niet makkelijk is. Het vergt een flinke dosis discipline en bewust omgaan met voeding. Voor je welzijn kan het verliezen van die extra kilo’s echter veel verschil maken.

Hopelijk zullen bovenstaande 5 tips je kans van slagen vergroten. Welke ga jij uitproberen?

Heb je dit artikel met plezier gelezen? Deel het dan op social media!