Afslank Artikelen

Wat moet je eten voor het trainen? De 5 beste vormen van krachtvoer

krachtvoer

Sporten op een volle maag is erg onprettig. Maar als je niet genoeg gegeten hebt, ontbreekt het je aan de broodnodige energie. Het is dus belangrijk om de juiste hoeveelheid te eten voor je gaat trainen. Maar wist je dat er voedingsmiddelen zijn die je helpen je prestaties te verbeteren? Bepaalde vormen van krachtvoer helpen zelfs je spieren sneller herstellen. Lees snel verder om te ontdekken welke 5 gezonde hapjes je sneller en sterker kunnen maken.

1. Havermout

Havermout is de laatste jaren steeds populairder geworden als ontbijt, maar ook als krachtvoer voor het trainen. Dat is niet voor niets: havermout zit vol vezels, waardoor de koolhydraten die het bevat langzaam in je bloed worden opgenomen. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van brandstof tijdens inspanning en zo kan je lichaam er lang van profiteren. Havermout bevat ook veel vitamine B, wat helpt om koolhydraten om te zetten in energie. Eet ongeveer een kopje vol, minstens 30 minuten voor je training.

2. Bananen

Net als havermout bevat de goede oude banaan veel goed verteerbare koolhydraten, waardoor ze je lichaam snel en effectief van energie voorzien. Bovendien bevatten ze potassium, dat goed is voor je werking van je spieren en zenuwen. Eet een middelgrote banaan ongeveer 30 minuten voordat je gaat sporten.

3. Fruit en yoghurt

De combinatie van fruit en yoghurt is heel gunstig voor het sporten. Het fruit levert koolhydraten voor je energie, terwijl de yoghurt zorgt voor hoogwaardige eiwitten, waar je spieren profijt van hebben. Ze helpen bijvoorbeeld schade aan je spieren sneller herstellen.

Voedingsstoffen

4. Volkoren brood

Ook volkoren brood is een bron van brandstof in de vorm van koolhydraten. Doordat het veel vezels bevat, worden deze geleidelijk afgegeven. Combineer je brood met een paar hardgekookte eieren, zodat je ook weer goede eiwitten binnenkrijgt. Eet dit krachtvoer ongeveer 45 minuten voordat je training begint.

5. Vocht

Tijdens het sporten verlies je veel vocht, in de vorm van transpiratie. Om goed te kunnen functioneren, heeft je lichaam dus de juiste hoeveelheid vocht nodig. Drink ruim een halve liter water minstens 4 uur voor je training, en nog eens 0,35 liter ongeveer 10 tot 15 minuten voordat je gaat sporten.

De juiste brandstof voor topprestaties

Door te zorgen dat je op de juiste momenten de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt, kun je je prestaties tijdens het trainen aanzienlijk verhogen. Koolhydraten zorgen voor de broodnodige brandstof, terwijl eiwitten vooral gunstig zijn voor het herstel van je spieren naderhand. Zorg er ook voor dat het vocht in je lichaam op peil is.

Welk krachtvoer zet jij op het menu voor je volgende trainingssessie?

Heb je dit artikel met plezier gelezen? Deel het dan op social media!