Afslank Artikelen

Hoe voorkom je dat je aankomt in de winter? De 5 beste tips!

sporten in de winter

Voor veel mensen die willen afvallen is de winter een moeilijke periode. De kou en duisternis maken naar de sportschool gaan of een rondje hardlopen minder aanlokkelijk. Je lichaam verlangt bovendien naar zwaar, vet troostvoedsel, zeker als je door het gebrek aan daglicht een beetje depri bent. Onderzoek heeft dan ook aangetoond dat veel mensen in de winter 2 à 3 kilo aankomen. Met deze 5 tips kom je slanker de winter door!

1. Hou je aan je trainingsschema!

Heb je geen vast trainingsschema? Dan is de winter dé tijd om er een te maken. Maak een schema met verschillende activiteiten op vaste tijden en hou je eraan. Laat je je training afhangen van waar je op een moment zin in hebt, dan komt er zeker in de winter vaak niets van. Dan ga je meestal liever een serie kijken bij de kachel dan naar buiten.

2. Wees geen hongerige feestganger

Koolhydraten kan je lichaam snel omzetten in warmte. In de winter heb je er dus meer zin in. Haal deze niet uit alcoholische drankjes en winterse snacks, maar uit fruit en groente. Op de meeste feestjes zijn deze niet aanwezig, dus zorg dat je van tevoren voldoende gezonde koolhydraten en ander verwarmend voedsel eet, zoals pittige groentebouillons.

3. Drink niet, of met mate

Alcohol is volop aanwezig tijdens allerlei winterse gelegenheden. Alcoholische drankjes bevatten echter veel calorieën. Bovendien neemt alcohol je remmingen weg, waardoor je sneller geneigd bent te gaan snacken. Drink dus liever geen alcohol, of zo weinig mogelijk. Drink voor en na iedere borrel een glas water. Dat is beter voor je lever en zorgt ervoor dat je minder zin krijgt in hapjes.

4. Compenseer calorieën

Af en toe zondigen met drank of rijk voedsel is bijna niet te voorkomen in de winter. Laat in zo’n geval niet meteen al je goede voornemens varen. Compenseer de extra calorieën door de volgende dag minder en gezonder te eten en zorg voor extra lichaamsbeweging. Neem bijvoorbeeld vaker de trap, of de fiets. Of maak een wandeling om tegelijkertijd wat extra zonlicht op te vangen.

5. Gebruik feestvreugde in je voordeel

Soms is het goed om jezelf te herinneren aan de reden voor een feestje. Je komt om iets te vieren en om samen te zijn met collega’s, vrienden of familieleden, niet om zoveel mogelijk te eten en te drinken, al krijg je soms gemakkelijk die indruk. Zorg dus dat je feestvreugde kunt putten uit gezellig samen zijn, kletsen en dansen.

Laat de winter een feest zijn!

De winter gaat gepaard met de nodige uitdagingen, zeker als je af wilt vallen. Tegelijkertijd is het een gezellige periode. Focus op de mooie dingen die dit seizoen te bieden heeft en benut bovenstaande tips om te voorkomen dat je per ongeluk aankomt. Welke ga jij proberen?

Vond je dit een nuttig artikel? Deel het dan op social media!