Afslank Artikelen

Waarom is ontbijten belangrijk?

U heeft gehoord dat ontbijten belangrijk is en vraagt zich af waarom. Er zijn eigenlijk een aantal dingen die gebeuren in het lichaam wanneer u het ontbijt overslaat. Dit veroorzaakt een probleem met uw geest, lichaam en energie. Als het gaat om gewichtsverlies is het ontbijt erg belangrijk.

Behoed het lichaam van te denken dat het uithongert.
Na acht of meer uur denkt uw lichaam dat het honger heeft. Het wacht dan op voedsel om te zien of het nodig is om bezorgd te zijn of niet. Na ongeveer 12 uur begint uw lichaam vet te hamsteren voor de hongersnood die gaat komen.

Als het toch eten binnenkrijgt, probeert het dit op te slaan in de vorm van vet. Uw lichaam zal de kleinste hoeveelheid calorieën verbranden om het mogelijk te maken zolang mogelijk te overleven. Dit is een probleem als u probeert om gewicht te verliezen.

Start de stofwisseling.
Het is een ingewikkeld proces en het ontbijt start niet echt de stofwisseling. Omdat uw lichaam echter in honger-modus gaat als u het ontbijt overslaat, is het belangrijk dat u eet zodat de stofwisseling van uw lichaam op normaal niveau blijft.

Ontbijt stopt snoepen.
Als u uw ontbijt overslaat, bent u sneller hongerig. U gaat waarschijnlijk naar ongezonde snacks grijpen voor de lunch en u heeft ook meer kans om tijdens de lunch meer te eten dan anders.

Ontbijt maakt het makkelijker om betere keuzes te maken.
Als u ontbijt, krijgt u beter controle over de honger en hoeft u niet meer te hunkeren. Als u niet ontbijt bent u meer geneigd slechte keuzes te maken voor snacks en levensmiddelen waarnaar u grijpt om uw honger te stillen. Deze bevatten vaak dingen uit de snackautomaat, zoals chips of een chocoladereep.

Minder calorieën de hele dag door.
Studies hebben aangetoond dat mensen die ontbijten de hele dag door betere keuzes maken. Ze tonen ook aan dat mensen die ontbijten de hele dag lang minder calorieën eten. Ontbijt overslaan zorgt ervoor dat u vaak de hele dag lang meer calorieën consumeert
U zal ’s ochtends minder waarschijnlijk naar een ongezonde snack grijpen.
U eet een betere hoeveelheid voedsel als lunch.
U kunt zelfs een betere hoeveelheid eten als avondmaal.
Daarbij eet u waarschijnlijk minder snacks de hele dag lang.
In het algemeen zal u minder calorieën eten als u elke dag ontbijt.

Minder geneigd om grote hoeveelheden te eten na een maaltijd.
Als u kijkt naar mensen die ontbijten in vergelijking met degenen die dit niet doen, zal u ondervinden dat mensen die ontbijten minder vaak eten voor het slapengaan. Aan de andere kant hebben diegenen die het ontbijt overslaan meer kans om een hapje te eten voor het slapengaan. Voor het slapengaan is de slechtste tijd die er is om een hapje te eten.

Ontbijt is erg belangrijk als u gewicht wilt verliezen. Het zal niet leiden tot gewichtsverlies, maar het zorgt ervoor dat uw lichaam calorieën verbrandt op een normaal tempo en u heeft minder kans op slechte voedingskeuzes gedurende de dag. U heeft ook minder kans op een eetbui.