Afslank Artikelen

Afslanken: Van Dinosaurus tot Couch Potatoes

Wanneer je echt wilt afvallen zul je een aantal veranderingen in je levensstijl moeten aanbrengen. Je moet die dingen opgeven waardoor je te dik bent geworden.

Is mijn levensstijl echt zo ongezond?
Een tijdje geleden las ik een artikel waarin werd aangetoond dat de grootste dinosaurussen veel aten en weining bewogen. In de Mesozoische periode aten deze gigantische dieren acht keer zoveel dan ze eigenlijk nodig hadden. Er waren niet zoveel dinosaurussen dus er was voedsel genoeg. Ze aten continu, de hele dag door.
Deze mogelijkheid heeft de moderne mens ook. Wanneer we trek hebben is er altijd wel wat voorhanden. En wanneer we niets in huis hebben stappen we in de auto om in de winkel twee straten verderop boodschappen te doen. Het idee dat we er ook even heen kunnen lopen komt niet eens meer in ons op. De titel “Van dinosaurus tot couch potatoes” is misschien wat grof, maar er zit een kern van waarheid. Wanneer wij onze moderne levensstijl niet veranderen wacht ons hetzelfde lot als de dinosaurus.

Hoe verander ik mijn levensstijl? 
Hoe vind je nu een alternatief voor de ongezonde levensstijl die we nu vaak leiden? Je hebt ongetwijfeld wel eens van dingen als vegetarisch, veganistisch, aerobics, fitness en yoga gehoord. Allemaal termen die ‘iets’ met een gezonde levensstijl te maken hebben. Zij, en nog heel veel andere dingen, vertegenwoordigen het gezonde alternatief. Het allereerste wat je zou moeten doen is opstaan van de bank en het opstarten van je computer. Google op de termen die hierboven genoemd zijn en je vind een overdaad aan informatie over een gezonde levensstijl.
Er zijn veel dingen die je kunt inruilen voor gezondere en minstens zo lekkere alternatieven. In plaats van chips die rijk zijn aan zout en smaakstoffen kun je ook fruit eten. Fruit bevat minder calorieën dan je met het eten van fruit verbrandt!
De tweede stap is meer bewegen. Je kunt een loopband kopen of fitnessvideo’s huren als je het liefst thuis begint. Wanneer je liever naar buiten gaat is stevig wandelen en later hardrennen, een heel gezonde manier van bewegen. Ben je meer het sociale type dan kun je je het beste inschrijven voor een fitnessklasje. Door voldoende te bewegen verbrand je meer calorieën dan je opneemt. Fitnessen en sporten helpen je lichaam zich optimaal te ontwikkelen.

Vraag om hulp!
Schroom niet contact op te  nemen met een fitnessgroep in je omgeving. Praat eens met die vriend of dat familielid die al voor een gezondere levensstijl heeft gekozen. De weg naar een gezonde levensstijl is vol valkuilen – met de juiste informatie kun je deze valkuilen ontwijken. Wees pro-actief en probeer mensen te vinden die zich op hetzelfde pad hebben begeven: samen sta je een stuk sterker.