Afslank Artikelen

Hoe kan water drinken je helpen afvallen?

Sommige mensen zeggen dat water drinken een wondermanier is om gewicht te verliezen, terwijl anderen zeggen dat het hoe dan ook geen invloed heeft. De waarheid is dat je geen gewicht kan verliezen van water drinken alleen. Een gezond dieet en lichaamsbeweging zijn nog steeds belangrijk. Maar water maakt een groot verschil en helpt je om effectiever gewicht te verliezen.

Water doet het lichaam goed functioneren.
Water is belangrijk voor een aantal lichamelijke functies. Het maakt een groot onderdeel uit van hoe het lichaam functioneert en het zou daarom logisch moeten zijn dat het lichaam voorzien van de juiste hoeveelheid water, een verschil uitmaakt in de manier waarop het functioneert. Hier is wat water voor u kan doen:
Water helpt uw lichaam goed te verteren.
Water is nodig voor uitscheiding.
Water houdt de lichaamstemperatuur op peil.
Water houdt het bloed gezond en in staat om haar werk te doen.

Water is nodig om calorieën te verbranden.
Het lichaam gebruikt water elke keer dat het calorieën verbrandt. Dit is iets dat niet gemakkelijk is als er niet genoeg water in het lichaam is.

Water ontdoet het lichaam van toxines en onzuiverheden.
Toxines en onzuiverheden vertragen de lichaamsfuncties. Water werkt aan het wegwerken ervan. Het werkt goed voor onzuiverheden op de huid en in het lichaam.

Water onderdrukt de eetlust.
Water is de meest natuurlijke eetlustremmer en is niet gevaarlijk. Het geeft u sneller een vol gevoel. Als u drinkt bij een maaltijd zult u minder eten en heeft u minder kans dat u de hele dag snacks gaat eten als u gedurende de dag water drinkt.

Uitdroging vertraagt vetverbranding.
De moeilijkste manier om energie te verkrijgen is door vet te verbranden. Dit is slecht nieuws voor veel mensen. Vooral degenen die geen water drinken. Het lichaam heeft meer water nodig om vet te verbranden dan spieren en andere weefsels. Het lichaam zal deze weefsels eerst verbranden als er niet genoeg water is om het vet te verbranden. Water is nodig voor vetverbranding.

Hoeveel water?
Hierover wordt vaak gedebatteerd. Sommige deskundigen zeggen dat het eten van voedingsmiddelen met veel water genoeg is. Anderen raden aan van 8 glazen water per dag te drinken. Weer anderen zeggen dat u uw gewicht (in ponden) dient te halveren en dat dit het aantal glazen water is dat u moet drinken. Als u 150 pond weegt, zou u 75 pond water nodig hebben. Als u 300 pond weegt, moet u 150 pond water hebben.

Koud of warm.
Onlangs is er veel gesproken over koud of warm water voor gewichtsverlies. Aan de ene kant wordt koud water sneller geabsorbeerd. Aan de andere kant kunt u grotere hoeveelheden warm water sneller drinken. Al bij al, dient u te doen wat goed is en elke dag water klaar te hebben voor de dag.

Water is ideaal bij het helpen met gewichtsverlies. Veel water drinken helpt uw lichaam goed te functioneren. Het zal er niet voor zorgen dat u gewicht gaat verliezen, maar in combinatie met goed eten en lichaamsbeweging is het een winnaar.