Afslank Artikelen

Afslanken is niet goedkoop

Afslanken – Kun je het betalen?

Dat afslanken niet gemakkelijk is weten we allemaal. In de vele boeken, artikelen en internetsites over afslanken wordt terecht vaak over een strijd met jezelf gesproken. Je hebt ontzettend veel zelfdiscipline en doorzettingsvermogen nodig.
Maar dat is niet het enige wat het moeilijk maakt. Een aspect van afvallen dat bijna nooit besproken wordt is het feit dat het erg veel geld kan kosten. Er zijn heel veel afslankproducten op de markt. Veel van deze producten zijn erg duur. Je moet je dus niet alleen afvragen of de producten wel effectief zijn, maar ook of je de kosten op de lange duur wel op kunt brengen.

Er zijn cremes en voedingssupplementen die je garanderen dat je in een paar dagen afvalt. Er zijn goede redenen om te twijfelen aan deze claims, maar dat is niet de enige reden waarom veel mensen deze producten links laten liggen. Al deze cremes, zalfjes, pleisters en drankjes zijn vaak waanzinnig duur.

Nog veel duurder zijn fitness-apparaten voorzien van de laatste technologische snufjes. Veel mensen fitnessen liever in hun eigen huis dan dat ze naar de sportschool gaan. Zelf een fitness-apparaat kopen is dan een goede oplossing. Als er op de juiste manier gebruik van wordt gemaakt zis een fitness-apparaat een prima instrument om op een gezonde manier af te vallen, maar kun je je wel een apparaat veroorloven? Je betaalt al snel duizend euro.

De hoge prijs die je betaalt voor afslanken…

Dieeten kunnen ook duur uitvallen. Wanneer je hetzelde dieet wil volgen waarmee deze of gene ster in Hollywood binnen de kortste keren tientalle kilo’s verloor, betaal je al snel een vermogen. Dit soort ‘sterrendieeten” bestaan voor 100% uit organische producten. Organisch voedsel is al snel 2 tot 3 keer duurder dan ‘normaal’ voedsel.

Je inschrijven bij de sportschool en je opgeven voor een trainingsprogramma zijn ook al niet gratis. Je betaalt je abbonement, je inschrijving voor het trainingsprogramma en soms ook nog de trainer. Voor je het in de gate hebt ben je honderden euro’s kwijt.

Stel, je hebt het niet zo breed. Moet je dan maar met je overgewicht leren leven? Kun je dan niet afvallen? Zijn er geen goedkopere manieren om af te vallen?

Afvallen zonder bankroet te gaan….
1.Onderzoek heeft aangetoond dat veel van die dure hippe organische dieeten niet effectiever zijn dan een dieet dat zich baseert op goedkope, en gemakkelijk te verkrijgen producten.
2.In plaats van je in te schrijven bij de sportschool kun je ook prima in je eigen tuin of in het park cardio doen. Met een beetje geluk vind je in het park zelfs een fitnessgroep die een paar keer week gratis door een fitnesstrainer worden begeleid.
3.Let op bij het boodschappen doen. Producten die duurder zijn, zijn niet automatisch gezonder en bevatten ook niet automatisch minder vet. Bestudeer het etiket en vergelijk producten. Zo kun je een gezonde en goedkope keuze maken.