Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Body For Life Maaltijden Plannen

body for life

Het Body For Life afslankplan is gebaseerd op het eten van zes kleine maaltijden per dag. Het idee is dat ongeveer elke drie uur iets eten het mogelijk maakt voor de stofwisseling om te blijven werken. Al deze maaltijden plannen lijkt overweldigend, maar geen paniek, het is niet zo erg als je denkt.

Ontbijt.

Sla nooit of nooit het ontbijt over. Dit is de maaltijd die je lichaam zal vertellen dat het tijd is om op te staan en aan de slag te gaan. Door het overslaan van het ontbijt zal je lichaam denken dat het uitgehongerd is en dit zal leiden tot een trager metabolisme.

Voor het ontbijt moet je eiwitten en koolhydraten eten. Dit is niet zo moeilijk. Je kan bijvoorbeeld een eiwit nemen met tarwe toast, een eiwit omelet met havermout, of zelfs een pittige ontbijt burrito met salsa en een volkoren tortilla.

Tijdens de ochtend en na de lunch.

Er wordt aanbevolen om twee of drie van jouw dagelijkse maaltijden te vervangen door voedzame shakes. Phillips, de bedenker van het dieet raadt Myoplex aan, zijn merk van supplementen. Je kan deze shakes op verschillende manieren gebruiken voor een breed scala aan smaken. Je kan ook voedingsrepen gebruiken in plaats van de shakes. De repen bevatten eiwitten en koolhydraten.

Lunch en avondmaal.

Tijdens de lunch en het avondmaal moet u beschikken over eiwitten, koolhydraten en groenten. Dit kan je op verschillende manieren doen voor smaakvolle combinaties. Je kan bijvoorbeeld gegrilde tonijn eten, gebakken nieuwe aardappelen, broccoli en kip voor de lunch en roerbak-groenten met bruine rijst als avondmaal.

Late avondsnack.

Ook voor het slapen gaan eet je best een snack. Ook deze dient eiwitten en koolhydraten te bevatten. Vaak worden vetarme zuivelproducten en vruchtendranken aanbevolen. Overweeg kwark en druiven, yoghurt en een appel of bosbessen met magere melk.

De vrije dag.

Een dag in de week krijg je een vrije dag. Dit is een dag waarop je mag eten wat je wilt. Phillips beveelt aan om helemaal uit de bol te gaan en je vol te eten met al je favorieten. Eet pizza, hamburgers, ijs en taart. Geniet van wat je maar wilt. Hierdoor word je verondersteld je dieet in controle te houden en het hunkeren naar eten in de hand te houden. Het behoudt je lichaam tegen het gevoel van verhongering.

Algemene tips.

Vergeet niet dat vetarme opties jouw vriend zijn. Je verwijdert best vet uit vlees en kiest voor vlees met een laag vetgehalte of helemaal geen vet indien mogelijk. Het is ook belangrijk dat je grilt, braad en bakt in plaats van te frituren.

Hoewel het wel even wennen zal zijn, kan je smakelijke maaltijden koken die goed voor je zijn terwijl je het Body for Life afslankplan volgt. Bedenk dat een portiegrootte ongeveer de grootte van je vuist of de grootte van de palm van je hand is. Je moet ook eiwitten toevoegen en koolhydraten voor elke maaltijd of snack. Twee of meer van jouw maaltijden moeten ook groenten bevatten.