Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Kan Ik Wijn Drinken Terwijl Ik Op Dieet Ben?

wijn op dieet

Weinig mensen beseffen hoeveel calorieën er in alcohol zitten, inclusief wijn. Een klein glas wijn bevat ongeveer 100 calorieën. Als je meerdere glazen drinkt, kan dit je dieet schaden. Het resultaat is dan gewichtstoename. Bij een dieet is het mogelijk om verantwoord te drinken.

Het is de alcohol.

Sommige mensen hopen een wijn te vinden die een lager suiker-gehalte bevat, zodat ze van de voordelen kunnen genieten, de smaak en het genot van wijn met minder calorieën. Het is echter de alcohol in de wijn en niet de suiker die zorgt voor het hoog calorie-gehalte.

Minder calorieën.

Je hebt twee opties als je op zoek bent naar wijn met minder calorieën. Je kan kiezen voor een wijn met een lager percentage alcohol. Dit zal het aantal calorieën in elke portie verlagen. Als algemene regel kan je ook kiezen voor witte wijn in plaats van rode voor een lager aantal calorieën.

Het kiezen van wijn.

Als je wilt genieten van de gezondheidvoordelen, moet er worden opgemerkt dat witte wijn minder calorieën bevat, maar ook minder voordelen voor de gezondheid heeft. De gezondste wijn is rode wijn. Het bevat meer antioxidanten en heeft meer voordelen dan witte wijn, maar het is ook degene met het meest calorieën.

Met mate.

Een klein glas wijn bevat ongeveer 100 calorieën. Het is gemakkelijk om 100 van je dagelijkse calorieën uit te sparen voor een glas wijn. Als je bereid bent om met mate te drinken, kan je genieten van de gezondheidsvoordelen en het genot van drinken. Tegelijkertijd overlaad je jouw dieet niet met teveel calorieën.

Hou het in perspectief.

Het is echt nodig om het drinken in perspectief te houden. Als je ervoor kiest om elke dag twee glazen wijn bij het eten te drinken en niet meer aan lichaamsbeweging te doen, zal dit waarschijnlijk resulteren in gewichtstoename. Dit zijn in feite 200 extra calorieën per dag of 73.000 extra calorieën per jaar. Dat is 8 kilo extra gewicht dat je echt niet nodig hebt.

Vermijd over-eten.

Een probleem dat mensen niet onder ogen zien is dat wanneer ze alcohol drinken hun vermogen om zich te beheersen verlaagt. Een drankje leidt tot twee drankjes en die twee drankjes leiden tot een groot bord nachos waarnaar je reeds de hele week verlangt. Het is zeer belangrijk dat je over-eten probeert te voorkomen. Veel mensen vergeten dat dit ook met wijn kan gebeuren. Het is gemakkelijk om van meer dan een glas te genieten en te merken dat het boven je hoofd stijgt.

Je kan genieten van een glas rode wijn, of zelfs twee. Maar je moet ervoor zorgen dat je je beperkt. Plan je dagelijkse calorie-inname, span je lichamelijk meer in om je te ontdoen van over-eten en probeer het te voorkomen. Houd je aan een glas indien mogelijk, twee als je wilt, maar maak geen gewoonte van twee glazen per dag. Wijn is wel gezond voor je.