Afslank Artikelen

verschillende simpele dieettips

Eenvoudige dieettips om op een verantwoorde manier af te vallen

Veel dieeten zijn behoorlijk gecompliceerd. Er worden verschillende voedingstoffen genoemd die we wel of niet zouden moeten eten, maar vaak hebben we geen idee waar die ingewikkelde namen voor staan en in welk voedsel ze zitten. Voor beginnende dieeters is het dan ook beter zich aan een aantal eenvoudige dieettips te houden. Dat vergt al voldoende energie en doorzettingsvermogen.

Als jij zo iemand bent die bij al die ingewikkelde dieeten de draad kwijt raakt, ben je zeker niet de enige. Het gevaar is dat je dan maar besluit dat het niets voor jou is, en het hele idee van het volgen van een dieet opgeeft.

Toch zijn er een aantal eenvoudige dieettips die heel effectief zijn. In dit artikel zullen we er een aantal van bespreken.

Eenvoudige effectieve tips om gezond en voor altijd af te vallen

Een heel effectieve tip is de volgende. Wanneer je de volgende keer zin hebt in snoep zou je voordat je daaraan toegeeft je tanden moeten poetsen. Juist ja, vóór je gaat snoepen. Door de schone en frisse mentholsmaak in je mond heb je opeens geen zin meer in zoetigheid.

De volgende tip is meer psychologisch. Stel jezelf altijd haalbare, bescheiden doelen. Het behalen van een doel geeft veel voldoening en de motivatie om een volgend doel te stellen. Als je jezelf onbereikbare doelen stelt (“Ik wil het lichaam als Kate Moss”) dan kun je jezelf nooit een schouderklopje geven en zul je snel de moed opgeven.

Ben je iemand die graag ‘s-nachts snackt? Dan is deze tip voor jou. Het is ‘s-nachts het beste om iets te eten dat rijk is aan vezels en carbohydraten. Bijvoorbeeld crackers of fruit. Dat stilt de honger snel. Een ander goed idee is om alvast een sinaasappel of een glas sinaasappelsap op je nachtkastje klaar te zetten. Wanneer je in het holst van de nacht hongerig wakker wordt kun je snel je honger stillen en hoef je niet toe te geven aan de drang in de keuken een bak ijs soldaat te maken.

Meer eenvoudige afslanktips

Wanneer je afslankt is het goed jezelf af en toe te belonen. Maar beloon je dan niet met voedsel. Gun jezelf een nieuw paar schoenen, ga met een vriendin naar de bioscoop of iets dergelijks.

Houd je progressie bij. Weeg jezelf elke week en wees eerlijk. Beloon jezelf, maar vraag je ook af waarom je af en toe een week niet afvalt.

Ga nooit hongerig boodschappen doen. Vermijd finger food en andere snacks. Eet nooit tijdens het televisiekijken. Het is trouwens helemaal beter om tijdens het eten niets anders te doen dan te eten.

Sla nooit een maaltijd over. Zorg ervoor dat je vaker, maar uiteraard gezond, eet.
Als je honger hebt is de verleiding groot je te buiten te gaan aan ongezond voedsel

Met deze eenvoudige tips kun je een goede start maken met je afslankprogramma.