Afslank Artikelen

Kunnen trainingsprogramma’s van videospelletjes helpen met gewichtsverlies?

Sommige dingen zijn te mooi om waar te zijn. Met al het gepraat over de Wii Fit, is de vraag op ieders lippen: “Kan iemand echt gewicht verliezen met een videospelletje?!?” Het klinkt immers net iets te mooi om waar te zijn.

DDR.
De Wii is niet echt het eerste gezonde spel op de markt. Jaren geleden werd een spel Dance Dance Revolution genaamd uitgebracht. Het werd ontworpen voor verschillende spelconsoles en is zelfs te vinden in vele arcades. DDR had en heeft nog steeds veel te bieden.
Het heeft een spelmat waar de spelers opstaan. Vervolgens moeten ze hun voeten gebruiken om de pijlen en tekens aan te drukken als ze op het scherm verschijnen. Klinkt vrij makkelijk, maar je zal er zeker voor moeten werken
Als je DDR blijft spelen, doe je aan lichaamsbeweging en je kan er echt goed in worden. Het is ook een van die dingen die hoe beter je het kan, hoe meer kans er is dat je er ook werk aan gaat besteden
Het was nooit op de markt gebracht als instrument voor lichaamsbeweging, maar met de nieuwe marketing-aanpak van Nintendo voor de Wii Fit, was dat misschien beter wel het geval geweest

De Wii Fit.
De Wii is de volgende generatie van de spelcomputer en is daadwerkelijk op de markt gebracht voor alle leeftijdsgroepen en om de demografische groepen die niet van videospelletjes houden alsmede tot hard core gamers om te toveren. Met de Wii Fit heb je een hele wereld van games ontworpen voor het verkrijgen van een slanke lijn en het verliezen van gewicht.
De Wii-fit heeft een platform waar je op staat. Dit meet verscheidene dingen zoals jouw gewicht en de druk die je uitoefent op het platform. Dit is hoe de spelconsole weet of je het goed doet.
De Wii-fit biedt verschillende spelletjes die leuk zijn om te spelen.
Je hebt minder kans om je te gaan vervelen, want er is voor elk wat wils en er zijn verschillende variaties om uit te proberen.
De Wii Fit is zelfs ontworpen om uw vooruitgang te checken. Op de eerste dag kan je te weten komen hoeveel je weegt en wat je body mass index is op basis van jouw lengte. Je kan dan een personage kiezen en op de hoogte blijven van de veranderingen die je lichaam maakt.

Werken afslankingsspelletjes?
Of het nu met behulp van de Wii Fit of een DDR is, hun doeltreffendheid voor gewichtsverlies komt neer op een ding. Als je toegewijd bent, kunnen deze spelletjes een ernstige impact hebben op je gewichtsverlies en je helpen om je afslankingsdoel te bereiken.

Toewijding.
Toewijding vereist vaak motivatie. Beide videospelen kunnen je motivatie bieden als je dit echt wilt. De motivatie om gebruik te maken van Dance Dance Revolution is de mogelijkheid om er beter in te worden als je blijft oefenen. De motivatie bij de Wii is om vooruitgang te boeken en steeds beter te worden in spelletjes en het verslaan van de hoogste scores. Maar is dit genoeg om het vol te houden?

Video game training kan op termijn hulp bieden bij gewichtsverlies, maar het zal afhangen van jezelf. Jij moet het volhouden.