Afslank Artikelen

Kan het eten van gras gevoerd rund bijdragen tot gewichtsverlies?

Er zijn een heleboel dingen die te mooi lijken om waar te zijn. Uitzoeken wat voor jou wel en niet werkt is een moeilijke opgave. Er is echter iets waar je enthousiast zou van moeten worden en dat is gras gevoerd rundvlees.

Wat is gras gevoerd rundvlees en waar zit het verschil?
In plaats van de koeien graan te voederen, worden ze vrijgelaten op een grasland. Dit geeft hen een normaal dieet en zorgt voor gezondere dieren. Het verbetert voor ons ook de kwaliteit van het vlees om te eten.

Waarom gebeurt dit niet de hele tijd?
Er zijn twee redenen waarom mensen gestopt zijn met hun koeien steeds gras te laten eten. De eerste reden, welke meestal het geval is, is dat graan gevoerde runderen sneller groeien en vetter worden dan gras gevoerde rassen. De tweede reden is dat men vee kan houden, zelfs op plaatsen waar geen gras groeit.

Wat zijn de voordelen van gras gevoerd rundvlees?
Er zijn een aantal voordelen van gras gevoerd rundvlees. Er kan gemakkelijk worden gezegd dat gezondere dieren leiden tot gezonder eten. In het geval van gras gevoerd rundvlees, bevat dit meer voedingsstoffen. Daarbij zijn er een aantal voordelen die in verband worden gebracht met gewichtsverlies.
Gras gevoederd rundvlees is magerder dan de graan gevoerde variant. In feite is het zo mager dat het te vergelijken is met kip, wild en eland
Wanneer we een stuk vlees van graan gevoerd vee vergelijken met dat van vee dat gras eet, bevat het gras gevoerd rundvlees veel minder vet en minder calorieën
Gras gevoerd rundvlees CLA (geconjugeerd linolzuur). Studies hebben aangetoond dat CLA vet vermindert, de spieren helpt behouden en het gemakkelijker maakt voor het lichaam om opgeslagen vet te verbranden
Tot slot hebben magere eiwitten meer energie nodig om te verbranden

Gras gevoerd rund – super gewichtsverliesvoeding
Gras gevoerd rundvlees is geen antwoord op uw afslankingsproblemen. U zult niet in staat zijn om plotseling gewicht te verliezen als u begint met het eten van gras gevoerd rundvlees. Toch zal het u helpen om uw doel te bereiken. Het is immers gezond, mager en kan uw lichaam zelfs helpen met gewichtsverlies.

Tips voor het vinden van gras gevoerd rundvlees
Gras gevoerd rundvlees is niet zomaar overal beschikbaar. Het is moeilijker te vinden dan het traditionele rundvlees, maar het is de moeite waard de extra inspanning te doen en het geld dat u ervoor betaalt is ook de moeite. Ga naar de vleesafdeling en vraag ernaar. Als ze het niet hebben, ga dan naar een plaatselijke slager. Die heeft het waarschijnlijk wel of kan het voor u bestellen.

Tips voor het eten van gras gevoerd rundvlees
Gras gevoerd rundvlees wordt op dezelfde wijze bereid als normaal rundvlees al zal het magerder zijn. U kunt het het best braden of grillen. Dit zijn de gezondste methodes voor het klaarmaken van rood vlees. Streef naar 120 gram vlees per maaltijd in plaats van een 300 gram biefstuk bij het avondmaal.

Gras gevoerd rundvlees is een super voedsel en het is dus de moeite er extra voor te betalen. Het is magerder dan tradiotioneel rund en bevat CLA. Daarbij kost mager vlees meer energie om op te splitsen in calorieën.