Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Hoodia Gordonii

Afvallen met Hoodia Gordonii

Een manier om snel af te vallen zonder extra inspanningen te leveren en zonder een dieet te volgen is het in de Verenigde Staten en Engeland al enorm populaire Hoodia Gordonii.

Hoewel Hoodia Gordonii geen afslankmiddel is, maar een natuurlijke eetlustremmer hebben wij dit product toch opgenomen in ons diëtenoverzicht.

In de Verenigde Staten en Engeland is Hoodia Gordonii de absolute afslankhype van dit moment!

Een reportage van een correspondent van de BBC en zijn cameraman waarin zij beide Hoodia Gordonii hadden ingenomen heeft het product enorm gepromoot.

De correspondent had nadat hij Hoodia Gordonii had ingenomen pas na 24 uur zijn eetlust weer op het normale niveau. Met veel tegenzin had hij een bescheiden lunch gegeten en een nacht geslapen. Ook in Nederland besteedde Netwerk en Kassa aandacht aan de werking van Hoodia Gordonii en het product is nu ook volop verkrijgbaar in Nederland.

Wat is Hoodia Gordonii?

Hoodia Gordonii is een vetplant die op een cactus lijkt. Deze vetplant wordt onder gecontroleerde omstandigheden in Zuid-Afrika gekweekt en gedroogd. De plant kan 45 centimeter groot worden en heeft merkwaardige schotelvormige bloemen. Hoodia Gordonii is verkrijgbaar als gedroogde plant of als een extract.

De plant of het extract heeft de eigenschap het hongergevoel op een natuurlijke wijze te onderdrukken zonder daaraan een misselijk gevoel aan over te houden. Hoodia Gordonii wordt al honderden jaren door de Bosjesmannen en de San-stam gebruikt om honger en dorst tegen te gaan tijdens de jacht of in een periode van voedselschaarste. De mannen van de San-stam geven aan dat Hoodia meer energie geeft en je concentratievermogen verbeterd.

Het basisprincipe van Hoodia Gordonii

De werking van Hoodia Gordonii is heel simpel, maar tegelijkertijd zeer effectief. Door het eten stijgt het glucosegehalte (de bloedsuikerspiegel) in het bloed. Een bepaald deel van de hersenen registreert deze toename van het glucosegehalte en zorgt ervoor dat de eter een signaal krijgt.

Mensen bij wie het verzadigingscentrum in de hersenen goed functioneert ontvangen op tijd een signaal om te stoppen met eten als zij voldoende hebben gegeten. Bij veel mensen met overgewicht reageert het verzadigingscentrum in de hersenen minder snel op het eigenlijk al ‘vol zitten’. De reden dat de hersenen bij deze mensen niet op tijd een signaal wordt afgegeven is dat zij gewend zijn aan grote hoeveelheden voedsel en/of veel pieken in de bloedsuikerspiegel. Hierdoor blijven ze dus door eten terwijl ze eigenlijk al voldoende hebben gegeten.

Dit patroon wordt doordat het een vicieuze cirkel is steeds versterkt. Hoodia Gordonii doorbreekt deze vicieuze cirkel door een verzadigingssignaal af te geven dat 10.000 keer zo sterk is als dat van glucose. Hierdoor reageren de hersenen eerder en sterker, waardoor een compleet verzadigd gevoel optreedt en de ongezonde eetlust verdwijnt. De bewering is dat men dankzij Hoodia 6 uren zonder eten kan zonder dat ook maar enigszins te voelen.

Onderzoek naar Hoodia Gordonii

Uit een zogenaamd dubbel blind placebo onderzoek in Leicester, Engeland is gebleken dat de plant de inname van calorieën met 1000 calorieën per dag verlaagt. Aan de test hebben twee groepen vrijwilligers meegedaan. Aan de ene groep werd een placebo uitgedeeld en de andere groep kreeg Hoodia Gordonii. Geen van de vrijwilligers heeft gedurende de test aan sport gedaan.

Na 15 dagen werd duidelijk dat de vrijwilligers die Hoodia Gordonii hadden ingenomen 1000 calorieën per dag verloren zonder ook maar enige vorm van sport te beoefenen. Deze vrijwilligers waren zich niet eens bewust van het feit dat zij moeiteloos aan het afvallen waren. Om deze resultaten te verduidelijken is het belangrijk om te weten dat een pond vet ongeveer 3.500 calorieën bevat. Als Hoodia Gordonii de dagelijkse inname met 1000 calorieën vermindert dan is dat ruim 7.000 calorieën per week en dat staat weer gelijk aan een kilo per week. Op jaarbasis kan dat oplopen tot ruim 50 kilo.

Daar staat tegenover dat er tot nu toe geen grote klinische onderzoeken zijn gedaan naar de risico’s van Hoodia Gordonii op de volksgezondheid. Wel is het zo dat de San-stam al eeuwen lang Hoodia Gordonii innemen zonder enige bijwerkingen.

Wat is de aanbevolen dosering?

Het gebruik van 3x daags 400mg capsules wordt door deskundigen gezien als de ideale dosering om het hongergevoel weg te nemen. De capsules moeten een uur voor elke maaltijd met een groot glas water worden ingenomen. De smaak is vrij bitter en na een aantal minuten begint het al te werken.

Het grote tekort aan Hoodia Gordonii

Zoals je mag verwachten van een product waarvan je moeiteloos afvalt, is de vraag naar dit product buitengewoon goed. Echter de Hoodia Gordonii plantjes zijn zeer zeldzaam en de vraag is dan ook of aan de enorme vraag naar de plantjes kan worden voldaan.

De plantjes zijn prijzig en hierbij moet je denken aan $ 65,- voor een heel kleine plantje. De microscopische Hoodia Gordonii zaadjes zijn te koop voor $15,- voor 15 stuks. Dit maakt de zaadjes duurder dan goud. Mensen over de gehele wereld willen Hoodia Gordonii hebben en er is gewoon niet genoeg voor iedereen. De verkopers hebben alles verkocht wat ze hebben en de zaadverkopers hebben bijna geen voorraad meer.

Aangezien het zes jaar duurt voor een plantje voldoende is gegroeid zal er tot minimaal 2010 een groot tekort zijn. Daar komt bij dat de plantjes om vliegen aan te trekken een ongelofelijke vieze geur afgeven en dat veel mensen hierdoor afzien om deze planten in hun tuin te laten groeien.

Let op!

Sinds Hoodia Gordonii volop aandacht heeft gekregen van de grote Engelse en Amerikaanse nieuwszenders zoals BBC en ABC News hebben de nepproducten hun weg razendsnel naar de markt gevonden. De meeste Hoodia Gordonii producten die verkrijgbaar zijn bevatten geen werkzame stoffen van de Hoodia Gordonii plant. Sommige van deze producten bevatten zelfs gevaarlijke chemicaliën.