Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Helpen Linzen U Gewicht Te Verliezen?

linzen gezond

De meeste mensen eten geen linzen meer en sommige hebben zelfs nooit linzen gegeten. Ze zitten echter vol voedingsstoffen, oplosbare vezels, weinig vet en veel proteïnen. Daardoor zijn ze een uitstekend afslankproduct. Linzen zijn ook geschikt voor een algemeen gezond dieet en levensstijl.

Wat Linzen Voor U Doen

Linzen zijn een geweldig voedselproduct en het eten ervan geeft u veel voordelen. Ze zijn heel goed voor uw gezondheid. Daarbij bieden ze veel voordelen om gemakkelijker gewicht te verliezen.

  • Linzen zitten boordevol oplosbare vezels. Dat betekent dat ze helpen voor een betere spijsvertering en zorgen dat u langer verzadigd blijft.
  • Ze helpen ook de insuline pieken verminderen, waardoor de zin in zoetigheid afneemt. Als uw lichaam koolhydraten binnenkrijgt, zorgt dit vaak voor een onregelmatig niveau van de suikerspiegel. Hierdoor krijgt u trek in iets zoets. Linzen brengen dit niveau weer in balans, zelfs als u kleine hoeveelheden koolhydraten heeft gegeten.
  • Linzen bevatten veel proteïne en weinig vet. Hierdoor kan het lichaam gemakkelijker meer spierweefsel aanmaken. Daarbij zorgt dit ervoor dat u minder spierweefsel verliest terwijl u sport.
  • Hoe meer spierweefsel uw lichaam heeft, hoe meer calorieën u zult verbranden. Dit geldt altijd. Als u morgen meer spierweefsel hebt dan vandaag, zult u morgenavond meer calorieën verbranden dan vanavond.
  • Ze zitten vol gezonde voedingstoffen, waardoor ze geschikt zijn voor een gezond dieet.

 

Andere Voordelen Van Linzen

Linzen bieden ook andere voordelen aan de mens. Ze zijn niet duur in aanschaf, gemakkelijk verkrijgbaar en bederven niet snel. U kunt ze zelfs tot een jaar na aankoop bewaren!

 

Linzen Uitkiezen

Linzen zijn te vinden in verschillende kleuren, zoals bruin, groen en rood. Als u linzen koopt zult u erop moeten letten dat ze in een goed afgedichte zak zitten. De linzen moeten helder zijn, allemaal gelijke groottes hebben en er uitzien als een schijf. Als u een grote hoeveelheid in een keer aankoopt, moet u op dezelfde kenmerken letten. Bewaar ze in een luchtdichte container, totdat u ze gebruikt.

Linzen Voorbereiden

Een groot voordeel van linzen is dat ze gemakkelijk klaar te maken zijn. Rode linzen zijn snel gaar en zijn binnen 30 minuten gaar te koken. Bruine en groene linzen garen tussen de 30 en 45 minuten. U kunt de linzen op verschillende manieren gebruiken.

  • Gebruik anderhalve kop water in verhouding tot1 kop linzen. Kook ze en voeg ze aan uw gewenste gerechten toe.
  • U kunt linzen toevoegen aan soep, stoofgerechten en salades.
  • Linzen kunnen aan vleesgerechten toegevoegd worden om ze gezonder te maken. Ze zijn ook een geweldige aanvulling op gerechten, zoals aardappelsalades of taco’s.

Linzen zijn een geweldig voedselproduct dat iedereen zou moeten eten, maar de meeste mensen doen dat niet. Door uw favoriete kruiden of specerijen toe te voegen, kunt u ze een heerlijk smaak geven. Daarbij hebben studies aangetoond dat u meer gewicht zult verliezen, door linzen aan uw dieet toe te voegen!