Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Eet volle Parmezaanse kaas om af te vallen!

Parmezaanse kaas zit vol vet en wordt daarom door mensen die willen afvallen gemeden. Toch zijn er redenen waarom je Parmezaanse kaas regelmatig zou moeten eten – juist als je wilt afvallen. Wanneer je alle gezondheidsvoordelen leert kennen zou Parmezaanse kaas wel eens snel een van je favoriete dieetproducten kunnen worden.

Wat kan Parmezaanse kaas voor je doen?
Parmezaanse kaas bevat tal van de gezonde voedingsstoffen. Het is natuurlijk niet gezond om elke dag een pond weg te werken, maar er zijn vele goede redenen waarom je de kaas regelmatig in je gerechten zou moeten gebruiken.

  • Allereerst zijn er studies die suggereren dat het beter is een keer per dag iets volvets te eten dan alleen maar magere producten. Mensen die dat doen lijken langer op hun ideale gewicht te blijven.
  • Een klein beetje Parmezaanse kaas geeft al heel veel smaak. Dit betekent dat je er niet snel teveel van eet.
  • Parmezaanse kaas bevat weinig zout. Zout houdt vocht in het lichaam vast. Wanneer je teveel zout eet wordt er teveel vocht vastgehouden – dat maakt je zwaarder dan nodig.

Voeg Parmezaanse kaas toe aan je leven.
Parmezaanse kaas is gemakkelijk aan talloze gerechten toe te voegen – een klein beetje kan al veel verschil maken. Je kunt een schaaltje geraspte kaas op tafel zetten, je kunt er mee koken; er zijn talloze manieren om van Parmezaanse kaas te genieten.

  • Voeg het toe aan je salades en sandwiches voor een bijzonder en fris accent. Vers gemalen Parmezaanse kaas zorgt voor net dat beetje extra smaak.
  • Strooi het over je pasta. Je kunt Parmezaanse kaas ook aan je tomatensoep toevoegen. Het werkt ook verrassend goed in combinatie met rijst.
  • Je kunt het ook gebruiken als smaakmaker voor gebakken en gebraden producten. Je kunt het over groenten, kip en vis strooien en onder de gril knapperig laten worden. Meng het met volkorenbroodkruimels zodat het nog langer mee gaat.
  • Besprenkel je groenten met gemalen Parmezaanse kaas – zo krijgen de saaiste groenten een heerlijk accent.
  • Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een blokje Parmezaanse kaas met een stukje fruit als voedzaam tussendoortje nemen. Een goede combinatie is Parmezaanse kaas met appel.

Experimenteer!
Je voeding is een goede omgeving om wat te experimenteren.. De kans dat iets helemaal niet lekker is, is met Parmezaanse kaas trouwens niet zo groot. Wanneer je een beetje experimenteert vind je ongetwijfeld iets wat je bijzonder lekker vindt.

Parmezaanse kaas mag wat meer vet bevatten; je zou toch moeten overwegen het op te nemen in je dieet. Omdat het zo’n uitgesproken smaak heeft, hoef je er maar kleine hoeveelheden van te gebruiken. Het toevoegen van Parmezaanse kaas maakt het saaiste afslankdieet een stuk smakelijker.