Afslank Artikelen

Lijnen of Gezond Eten – Wat is Beter Als Je Wilt Afvallen?

lijnen

Nu we steeds meer bewust worden van de problemen van obesitas en aandoeningen die door zwaarlijvigheid worden veroorzaakt, proberen we van alles om af te vallen. Vaak volgen we de verkeerde methoden om ons doel te bereiken.

Wat is lijnen?

Lijnen is het reduceren van de inname van voedingsgroepen waarvan we denken dat ze ons dik maken. Afhankelijk van het dieet wordt bijvoorbeeld de hoeveelheid koolhydraten verminderd, vet vermeden, of eiwitten en calorieën verbannen. Wanneer diëters zich zo op calorieën, koolhydraten of vetten concentreren vergeten ze vaak de essentiële voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft om soepel te functioneren.

Wanneer lijnen werkelijk effectief zou zijn, zou het totaal aantal mensen met overgewicht niet verder stijgen. De belangrijkste reden voor het mislukken van crash diëten is dat het vereist dat je minder eet of zelfs regelrecht honger lijdt. Het lichaam reageert op deze extreme aanpak door over te gaan op de “hongermodus”. In deze modus wordt al het vet opgeslagen en weigert het lichaam vet te verbranden om energie te produceren.

Dit is precies het tegenovergestelde van wat het dieet wil bereiken. Het dieet wil dat het lichaam doordat het honger heeft de vetreserves verbrandt. Wanneer dit niet gebeurt mislukt het dieet.

Er zijn talloze andere bijwerkingen van crash diëten, zoals vertraging van de stofwisseling, hongergevoel en schranspartijen. Die leiden allemaal tot gewichtstoename – soms meer dan men was afgevallen door de diëten.

Wat is gezond eten?

Gezond eten betekent de hele dag door uitgebalanceerde voedzame maaltijden eten. Het mooie van gezond eten is dat dit er toe kan leiden dat je op een natuurlijke en gezonde manier afvalt. Zeker als je het combineert met regelmatige lichaamsbeweging en het afstemmen van de tijden waarop je eet.

Een evenwichtige maaltijd bevat de juiste hoeveelheden van alle voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft. Je valt ervan af omdat hiermee de stofwisselingssnelheid op een optimaal niveau wordt gebracht.

Gezond eten betekent dat alle verwerkte, verpakte en geraffineerde voedingsmiddelen en dranken worden vermeden. Ook zoet en vet voedsel en kunstmatige zoetstoffen en cafeïne moeten je laten staan. De suiker- en zoutconsumptie moet minimaal zijn.

De levensmiddelen die wel op het menu moeten staan zijn verse groenten, fruit, volkorenproducten, peulvruchten en bonen. Dit zijn de rijkste bronnen van essentiële voedingsstoffen en bevatten talloze vitaminen en mineralen. Ze bevatten ook grote hoeveelheden vezels die nodig zijn om afvalstoffen uit het lichaam te kunnen lozen.

De maaltijdfrequentie kan worden verhoogd van 3 zware tot 5 of 6 lichtere maaltijden per dag. Zorg dat je voldoende gezonde snacks in huis hebt, zo kun je voorkomen dat je trek krijgt in vet of zoet voedsel.

Wat is nu een betere manier om af te vallen?

Gezond eten is overduidelijk de winnaar. Altijd. Het is niet alleen een gezonde optie, het is ook een succesvolle manier om af te vallen en slank te blijven. Dit kan niet gezegd worden van veel crash diëten. De meeste crash diëten zijn totale mislukkingen en veroorzaken uiteindelijk veel ellende en schade.