Afslank Artikelen

Redenen Waardoor U Maar Niet Afvalt

Dus u doet trouw aan lichaamsbeweging? U eet gezond en gematigd en snoept nooit tussendoor, maar u bent nog steeds niet afgevallen? Of bent u een fanatiek sporter die heel gezond eet en ondanks dit zelfs nog aankomt? Of komt u weer drie keer zoveel aan zodra u stopt met uw dieet? Als dit bekend voorkomt, lees dan vooral door want hier geven we alle antwoorden op de vraag waarom het maar niet lukt af te vallen.

Alcohol en ‘pre mix’ alcoholische dranken
Alcohol is een grote boosdoener en speelt een grote rol in het niet kunnen afvallen en is er vaak zelfs de oorzaak van dat u aankomt. Nu bevat alcohol op zich geen vet, maar het bevat wel veel calorieën die uiteindelijk omgezet worden in vet wat als zodanig wordt opgeslagen.

De zogenaamde ‘pre mix’ drankjes waarbij de frisdrank al gemixt is met een alcohol richten nog meer schade aan. Niet alleen hebben zij de normale ‘alcohol calorieën’, maar deze drankjes bevatten eveneens door de frisdrank component ontzettend veel suiker. Drink dus zo min mogelijk gemixte drankjes en vermijd frisdrank ook zoveel mogelijk. Water is de meest gezonde oplossing!

Te weinig lichaamsbeweging
Veel mensen denken dat ze een hoop aan lichaamsbeweging doen en snappen het maar niet als ze niet blijken af te vallen. Net zoveel mensen vinden lichaamsbeweging helemaal niet leuk en smokkelen hier en daar een beetje als ze aan het bewegen zijn. Lichaamsbeweging is onontkoombaar als u wilt afvallen, zo simpel is het. Lichaamsbeweging versnelt de stofwisseling waardoor u dus afvalt. Als u echt problemen heeft met lichaamsbeweging, probeer het dan langzaam aan door te voeren in uw dagelijkse routine.

Probeer routine en verveling te doorbreken door nieuwe dingen te proberen. Lange wandelingen, zwemmen, schaatsen, salsa dansen, klimmen, joggen en andere cardio zijn goede voorbeelden van afwisselende sporten.

Langzame stofwisseling
Een laag calorieën dieet klinkt misschien verstandig als u wilt afvallen, maar het tegenovergestelde is waar. Dit komt omdat de stofwisseling trager wordt zodra de calorieën in uw dieet verminderen. De stofwisseling past zich gewoon aan als het ware en u bereikt dus uiteindelijk niets met uw dieet. Een trage stofwisseling heeft als gevolg dat u lui wordt en dus minder beweegt, wat op zijn beurt weer als gevolg heeft dat u minder verbrandt. Het heeft eveneens consequenties voor onder andere uw spijsvertering en de opname van voedingsstoffen door het lichaam.

Teveel zout en suiker
Veel voorbewerkte voedselproducten bevatten veel suiker en zout. Teveel suiker heeft als gevolg dat het bloedsuiker gehalte te hoog wordt. Suiker en zout worden opgeslagen als vet en dus is het verstandiger voorbewerkte voedselproducten te vermijden.

Overige oorzaken waardoor het u niet lukt af te vallen zijn het overslaan van maaltijden, verminderde werking van de stofwisseling, te weinig water consumptie, slecht dieet, onrealistische doelstellingen, het ontbreken van begeleiding en een druk leven.