Afslank Artikelen

Hoe kies ik de perfecte afslankkliniek?

Wanneer je iets wilt verkopen zul je moeten adverteren. Dat geldt niet alleen voor de voedsel- en autoindustrie maar ook voor afslankklinieken. Stel je product zo mooi mogelijk voor en huur een beroemdheid in om te vertellen hoe geweldig je product is. Het is moeilijk na te gaan of het allemaal echt klopt. Om een goede afslankkliniek uit te kunnen kiezen zul je verder moeten kijken dan de advertenties en zelf op onderzoek uit moeten gaan. Kosten en afstand zijn uiteraard belangrijk, maar veel belangrijker is de vraag of je in de kliniek zowel lichamelijk als geestelijk goed behandeld wordt. In dit artikel vind je een aantal tips die je kunnen helpen bij het maken van een goede keuze.

Bezoek de kliniek

Wanneer je op de radio of op televisie over een kliniek hebt horen vertellen wat je wel aanspreekt; ga dan eens bij het afslankcentrum langs. Schrijf je niet gelijk in, maar houd alle opties open. Stel vragen; dat is de beste manier om te weten te komen of dit de juiste kliniek voor je is.

Uitproberen

Er zijn afslankklinieken die je een gratis proefabonnement aanbieden. Maak er gebruik van. Dat is de beste manier om te bepalen of deze kliniek het geld waard is.

Verschillende opties

Elke afslankkliniek biedt weer andere mogelijkheden en diensten. Vergelijk het aanbod van de verschillende klinieken. In sommige klinieken wordt bijvoorbeeld counseling aangeboden, anderen bieden weer online services aan. Kies wat het beste bij jouw wensen en levensstijl past.

Informeer bij andere leden

Er is geen betere reclame dan mond-op-mond reclame. Wanneer je werkelijk wilt weten wat de beste kliniek is zul je met leden van verschillende klinieken moeten spreken. De meest betrouwbare informatie krijg je waarschijnlijk van oud-leden. Het management heeft er uiteraard belang bij de kliniek in een gunstig licht te stellen, maar oud-leden hoeven geen blad meer voor de mond te nemen. Stel specifieke vragen: hoe heeft de afslankkliniek hen geholpen – als het al geholpen heeft natuurlijk, welke programma’s ze gevolgd hebben en wat ze wel en niet goed vonden.

Nazorg

Niets is zo belangrijk als goede nazorg. Wanneer je kliniek dat niet aanbiedt kun je beter een andere zoeken. Het is namelijk behoorlijk lastig om het gewicht dat je met veel pijn en moeite hebt bereikt vast te houden. Het is van het grootste belang dat je terug kunt naar de kliniek als je in deze fase wat hulp kunt gebruiken.

Uiteindelijk draait het natuurlijk om zelf-discipline. Zelfs als je alle bovenstaande tips opvolgt en de beste afslankkliniek vindt, maar niet de discipline hebt om de afslankprogramma’s die worden aangeboden rigoreus te volgen zul je geen succes hebben.. Je zult merken hoeveel voldoening het geeft wanneer je ondanks dat je het wel honderd keer hebt willen opgeven, door hebt gezet en uiteindelijk je doel hebt bereikt.